Eğer sizde gizli yada özel gelen aramalardan rahatsız oluyorsanız, aşağıdaki işlemleri uygulayarak bu sorundan kurtulabilirsiniz. Türkiye’de hizmet veren Avea, Turkcell ve Vodafone, kimliği belirsiz gizli numara aramalarını engellemek için çeşitli yöntemler sunuyorlar.
 
İşte gizli, kimliği belirsiz aramaları engellemenin yolları
 
Avea Özel Gelen Aramaları Engelleme Nasıl Yapılır
Wap üzerinden gizli numara engelleme; Gizli numara engelleme aktivasyon ve deaktivasyon işlemlerinizi wap.avea.com.tr’den “Online İşlemler” altındaki “Servisler” yolunu izleyerek “Gizli Numara Engelleme” menüsü altından yapabilirsiniz.
*253# ile; *Gizli numaralardan gelen çağrıları engellemek veya alabilmek için *253# yazarak arama yapmanız yeterli.
*253# ye arama yaptığınızda, gizli numaralardan çağrı engelleme servisi mevcut durumunu değiştirecek (aktif ise deaktif, deaktif ise aktif olacak) ve telefon ekranınızda ilgili bilgiyi görebileceksiniz.
 
Turkcell Özel Gelen Aramaları Engelleme Nasıl Yapılır
*253# tuşlayıp “YES”i tuşlayarak servisten yararlanmaya başlayabilirsiniz.
Servisiniz aktifken #253# tuşlayıp “YES”e bastığınızda servis kendiliğinden iptal olmuş olur
 
Vodafone Özel Gelen Aramaları Engelleme Nasıl Yapılır
-          Gizli numaralı çağrıları almamak için Online Self Servis, Sesli Yanıt Sistemi ve SMS üzerinden işlem yapabilirsiniz.
 
-          Gizli numaradan gelen çağrıları engellemek için: GIZLI AC yazıp 7046’ya mesaj yollayabilirsiniz veya 7046 yı arayabilirsiniz
 
-          Gizli numaradan gelen çağrıları kabul etmek için: GIZLI KAPAT yazıp 7046’ya mesaj yollayabilirsiniz veya 7046’yı arayabilirsiniz