Özel günlerde logosunu değiştiren ve o günün anlamına özel 'doodle' adı verilen logolar kullanan Google, 10 Kasım'da Atatürk'le ilgili özel bir logo yapmadı.
 
Ancak özel logo yerine sitenin http://www.google.com.tr adresinden ulaşılan Türkiye ana sayfasına "Ulu Önder Atatürk'ü Saygıyla Anıyoruz" şeklinde bir ibare ve dalgalanan bir Türk bayrağı koydu.

 
Google'ın ana sayfasındaki bu değişikliğin gün içinde gelen eleştiriler sonucu yapıldığı belirtilirken, bazı web tarayıcılarında bu farklılık görüntülenemiyor.
 
Bu arada konuyla ilgili Google Türkiye ofisinden yapılan açıklamada, "doodle"ın sadece kutlama amaçlı kullanıldığı ve ölüm yıldönümlerinde kullanılmadığı hatırlatıldı. Açıklamada şu görüşlere yer verildi:
 
"Bugün anasayfamızda yayınladığımız özel mesaj ile ("Ulu Önder Atatürk'ü saygıyla anıyoruz" ) ölüm yıldönümünde Atatürk'ü anmayı amaçladık.
 
Bu çalışma; ilginç olayları, önemli günleri, tarihe geçmiş kişilerin doğum günlerini kutlamak için yaptığımız özel Google logolarından farklı bir uygulamadır.
 
Özel logo uygulamalarına örnek olarak, geçtiğimiz günlerde kutladığımız 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı için hazırlanan logoyu verebiliriz.
 
Google, tüm dünyada genel bir kural olarak, ölüm yıldönümlerinde özel Google logo uygulaması yapmamaktadır."