Google düzenlediği I/O etkinliğinde akıllı telefon, otomobil, tablet ve TV için yeni işletim sistemi Android L'yi duyurdu.
 
Android L otomobillerde, TV’lerde, akıllı telefonlarda çalışacak; Google’ın Material Design tasarım prensiplerine uygun bir kullanıcı arayüzünü sunarken Android’de favori olan unsurlar da varlığını sürdürecek. Örneğin kilit ekranı duvarkağıdı üzerinde bildirimler yığın şeklinde görüntülenecek şekilde yenileniyor. Kullanıcılar bu bildirimlerle kilit ekranı üzerinden etkileşim kurabilecek veya onları sürükleyerek göz ardı edebilecek. L ile birlikte telefonla eşleşen bir akıllı saat kullanan veya otomobilde bulunan kullanıcıların ekran kilidini açmak için parola girmeleri gerekmeyecek. “Kişisel kilit açma” olarak adlandırılan özellik yakınlardaki kişisel eşyaları arayacak ve telefonun sizinle birlikte mi veya başka bir yerde mi olduğunu kontrol edecek. Bu arada bir Google araması yaptığınızda ilgili sonuçlar yüklü bulunan uygulama üzerinde doğrudan gösterilebilecek.

video##828##player
 
L Developer Preview adı altında bugünden itibaren sadece geliştiricilerin indirebileceği Android L, Android’in mevcut tasarımında ciddi farklılıklar yaratacağa benziyor.