Google Asya Pasifik'te başkan yardımcısı olarak görev yapan Sapna Chadha iş görüşmelerinde aradığı 1 numaralı özelliğini açıkladı.

Chadha, "Güneydoğu Asya'da sadece son birkaç yılda 100 milyon yeni internet kullanıcısı ekledik. Uyum sağlama ve değişiklikleri benimseme konusundaki çabukluğu görüyorsunuz" diyor.

CNBC'nin haberine göre Güneydoğu ve Güney Asya'da iş stratejisi ve operasyonlardan sorumlu olan Chadha, ekip üyelerinde de aynı çevikliği arıyor.

Chadha, "Google'da gördüğümüz şey, en iyi çalışanlarımız arasında Growth Mindset'in (Gelişim, büyüme zihniyeti) ortak bir özellik olduğu... Bu, iyi performansın ve sonuçların en büyük itici güçlerinden biri. Fikir alışverişinde bulunmak isteyen, yenilik yapmak isteyen ve statükodan memnun olmayan insanlar arıyorum" diyor.

Chadha için gelişim zihniyetine sahip olmak, sürekli öğrenme fikrine ve kişinin her zaman gelişebileceğine inanmak anlamına geliyor.

Bir iş görüşmesi sırasında soracağı tek soru şu: Öğrendiğiniz en son şey nedir?

"Bunu tespit etmenin bir yolu da insanların kendilerini geliştirmek için ne yaptıklarını bilmektir. Kendi alanlarının dışında bir şey öğrenmek için kendi başlarına inisiyatif aldılar mı?"

Chadha, bu yanıtın yalnızca gelişim zihniyetinin bir göstergesi olmakla kalmayacağını, aynı zamanda bir kişinin "bilgi alışverişinde bulunmaya ve işbirliği yapmaya" istekli olup olmadığını da göstereceğini söylüyor: "Bence bu, teknolojinin ilerlemeye devam ettiği günümüz koşullarında sahip olunması gereken kritik bir özellik ve bu bilgi alışverişi eylemi sağlıklı bir merak ve gelişim ortamını teşvik ediyor."

Chadha'nın her zaman dikkat ettiğini söylediği bir diğer şey de insanların hata yaptıklarını ve bundan ne öğrendiklerini kabul etmeye istekli olup olmadıkları. "Belki bir şey denemişlerdir, ilk seferde pek iyi gitmemiştir ama kendilerini geliştirebileceklerini fark etmişlerdir. Bu itiraf gerçekten çok önemli."

Gelişim zihniyeti nasıl oluşturulur?

Chadha, gelecekteki işlere ve fırsatlara uyum sağlayabilmeniz için kendinizi geliştirmenin de son derece önemli olduğunu söylüyor: "Her yıl yeni teknoloji trendleri ortaya çıkıyor - tıpkı internet patladığında web geliştirmeyi öğrenmek için zaman ayırmamız ya da mobil cihazlar yaygınlaştığında uygulama geliştirmeyi ve kullanmayı öğrenmemiz gibi. Tüm sektörlerden ve iş türlerinden herkesi, güncel kalmak için en azından yapay zekanın temellerini öğrenmeye teşvik ediyorum. Eğer yapay zeka çözümlerini kullanmıyorsanız, zaten geride kalmışsınız demektir."

Chadha, "Kendi alanınızın dışında bir şeyi öğrenmek için inisiyatif alın. İster çevrimiçi kurslar, ister meslektaşlarınızla konuşmak ya da sadece en son haberleri okumak yoluyla olsun..." tavsiyesinde bulunuyor.(Ekonomist)

Google kullanıcılarına uyarı: Paralarınız risk altında

 

Google 25'inci yılını geride bıraktı

 

Google'ın yeni yapay zekâ aracı sizin yerinize toplantı yapacak