Google, gıda sektörüne mi adım atacak? Gelecek vaadeden start-uplara yatırım yapmayı seven şirket şimdi de sağlık burgerciyi satın almak istiyor.
Teknoyo'nun haberine göre, internet devi Google, ABD’li “cheeseburger” şirketi Impossible Foods için 200 milyon doları gözden çıkardı. Google’ın, Stanford Üniversitesi’nden Patrick O. Brown tarafından bir“start-up” olarak kurulan Impossible Foods için 200 milyon dolar ile 300 milyon dolar arasındaki bir satın alma teklifi yaptığı ortaya çıktı.
2011 yılında kurulan ve vejetaryenler için sağlıklı gıdalar geliştirmek için 50’den fazla bilim insanının çalıştığı Impossible Foods’un ana işi “taklit cheeseburger”ler üretmek. Şirket, tamamen bitkisel kaynaklardan elde edilen malzemelerle et tadını veren burgerler üretiyor.
Bitkisel hammaddelerle, sığır eti ve peynir kullanmadan cheeseburger geliştiren şirket, özellikle az gelişmiş ve gelişmekte olan ülkeler için daha sağlıklı ve ulaşılabilir gıdalara odaklanmış durumda. Impossible Foods’un adından da anlaşılabileceği gibi etin yanısıra, yumurta ve süt gibi hayvansal gıdaların yerine geçebilecek yiyecekleri bitkisel malzemelerden elde etmeye yönelik çalışmaları da bulunuyor.

BİLL GATES PARASINI YATIRDI
Aslında Impossible Foods, teknoloji devlerinin radarına yeni girmiş bir şirket değil. Şirket, 2014 yılında aralarında Google’ın üst düzey yöneticilerinden Tony Fadell, Microsoft’un kurucusu Bill Gates’in de bulunduğu isimlerden 75 milyon dolarlık bir yatırım çekti. 200-300 milyon dolarlık son satın alma teklifiyle işgili olarak Google’dan henüz resmi açıklama yapılmadığını da belirtelim.
Et yerine geçen ve vejetaryen gıdalara odaklanan bir diğer biyo-teknoloji “start-up”ı olan Beyond Meatde, geçtiğimiz dönemde yine Bill Gates ve Twitter’ın kurucu ortağı Evan Williams tarafından yatırım almıştı.