Google'ın sosyal medyada Facebook'a rakip olarak çıkardığı Google+ yeni tasarımını kullanıma sundu. Bugüne kadar kendi özgün tasarımı ile yayında olan Google+'ta yapılan güncelleme Facebook’a benzemesi yeni bir tartışmayı başlattı.
Yeni Google+ tasarımında link paylaşımlarında görseller öne çıkarken sosyal ağ görünüş olarak Facebook'u andırır cinsten ve bunun en büyük nedeni rengi.



Aslında Google+’ın çoğu kişinin gözünden bile kaçabileceği yeni tasarımı çok da büyük bir yenilik vaat etmiyor. Ancak daha derli toplu, daha temiz görünümüyle sosyal ağın link paylaşımlarını daha ön plana çıkarmaya çalıştığı da hemen farkediliyor.
Bu Google+ tasarım değişikliğinde Google sadece sosyal ağ üzerindeki link paylaşımlarına ufak bir makyaj yapmış. Link paylaşımlarında görseller dikkat çekici bir şekilde büyürken başlıklarda siyah fonta geçildiği ve altı çizili başlıklardan vazgeçildiği görülüyor.
Aslında bu Google'ın ilk defa Facebook ürünlerine benzettiği bir uygulama değil. Google Hangouts'un iOS versiyonu da giderek Facebook Messenger ve Facebook'un yeni satın aldığı ünlü uygulama WhatsApp'a inanılmaz derecede benziyor.