Aynı zamanda dünyanın en büyük video paylaşım portalı YouTube’un da sahibi olan Google ile Twitch’in görüşmelerinin ilk aşamada olduğunu yazan Wall Street Journal gazetesi, henüz satın almanın detaylarının belirlenmediğini, fiyat konusunda da bir bilgi olmadığını yazdı. Gazete, bununla birlikte Twitch’in, şirketi satmak yerine, ek yatırım peşinde koştuğunu da ifade etti.


2011’de kurulan Twitch, kısa zamanda canlı video oyun yayını ve izlenmesi konusunda popüler sitelerden biri haline gelmişti. Site, eylül ayında aralarında Thrive Capital, WestSummit Capital ve Take-Two Interactive’in de bulunduğu yatırımcılarla sermayesini 20 milyon dolara yükseltmişti.

Google’ın, bu satın alma için 1 milyar doları gözden çıkardığı öne sürülürken, şirketin, Twitch’i YouTube’un etki alanını genişletmek amacıyla istediği belirtiliyor.

YouTube, her ne kadar Twitch ile benzer içerikler sunabiliyor olsa da, özellikle oyun videoları konusunda Twitch’in gerisinde kalıyor.. Şubatta Twitch, aylık 45 milyondan fazla tekil ziyaretçisi bulunduğunu, bu rakama kendi videolarını yaratarak siteye içerik sağlayan bir milyon kişinin de dahil olduğunu açıklamıştı.