Pixel 4a 5G fiyatının 500 dolar olacağını duyuran Google, Pixel 5 modelinin fiyat etiketini gizli tutuyordu. Ancak Vodafone Almanya tarafından yanlışlıkla ortaya çıkan fiyat etiketi birçok kullanıcı tarafından tepki çekmişti.

Teknoloji analisti Jon Prosser, geçtiğimiz aylarda yeni modellerin hangi tarihte tanıtılacağını ve hangi renk seçenekleriyle piyasaya sürüleceğini sızdırmıştı. Prosser, Pixel 5 128 GB modelinin 699 dolar fiyat etiketiyle çıkacağını söyledi.

Her iki modelin de gücünü Snapdragon 765G modelinden aldığı düşünüldüğünde arada oluşan fiyat farkı kullanıcıların diğer modeli tercih etmesine sebep olabilir. Pixel 5 modelinin 6 inç ve 90 Hz tazeleme hızına sahip ekran ile gelmesi bekleniyor. Pixel 4a 5G modelinin ise 6.2 inç ve 60 Hz tazeleme hızına sahip ekran ile geleceği söylentiler arasında yer alıyor.

Pixel 5 modelinin daha yüksek RAM ve depolama kapasitesine sahip olacağı söyleniyor. Ayrıca alüminyum kasaya sahip olması beklenen Pixel 5’in 12.2 Megapiksel çözünürlükte arka kameraya sahip olacağı iddia ediliyor.