Google pazarlama birimi yöneticilerinden Ariel Koren, sosyal medyada, Google'ın İsrail'le 1 milyar dolarlık yapay zeka teknolojisi satış sözleşmesine karşı çıktığı gerekçesiyle baskı gördüğünü ve görev yerinin değiştirildiğini söyledi.

"Aktivistliğinin cezalandırıldığı"nı belirten Koren, çalışma koşullarının kötüleştirildiği ve görev yerinin değiştirildiği gerekçesiyle istifa ettiğini bildirdi.

Karşı çıkan personelin sesini kısmaya çalışıyor

Koren, Google'ın askeri anlaşmalar yaptığını ve buna karşı çıkan personelinin sesini kısmaya çalıştığını ileri sürerek şirketin, Filistinlilerin insan haklarını ihlal ettiği endişesini taşıyan ve Google'ı daha etik bir şirkete dönüştürmek isteyen çalışanlarını da susturduğunu dile getirdi.

Şirket içi muhalefeti bu şekilde susturmanın, Google'ın İsrail ordusu ve hükümetiyle olan ticari çıkarlarını korumasını sağladığına dikkat çeken Koren, Google çalışanlarını bu projeye karşı durmaya davet etti.

Ne olmuştu?

Koren, Google'ın İsrail'e "Project Nimbus” projesi için gelişmiş yapay zeka teknolojileri satış sözleşmesine verdiği tepkiyle gündeme gelmişti.

Bu projeyle İsrail'in Filistinlileri izleyerek daha fazla yasa dışı veri toplayabileceği ve yasa dışı yerleşimleri daha kolay genişletebileceği söyleniyor.

Sistem çöktü: Google özür diledi!

Google Haritalar'dan yeni 3 boyutlu özellik

Eski Google CEO'su Schmidt: Yapay zekâ nükleer silahlar kadar güçlü

Google 'robotlar canlı' diyen mühendisini kovdu

Donbass bölgesinde Google'a erişim engeli

Microsoft ve Google da istihdamda frene basıyor