Google servisleriyle birlikte YouTube da kısa süre önce kesintiye uğradı. Dünya genelinde hemen hemen tüm Google servislerine an itibariyle erişilemiyor. 

Şu anda YouTube'a girmeye çalışan kullanıcılar Something went wrong... mesajıyla karşılaşıyor.

Benzer şekilde diğer Google servislerinde de çeşitli erişim sıkıntıları yaşanıyor.

Google Analitik, Google AdSense gibi Google’a bağlı birçok servise zorlukla erişim sağlanıyor. 

Gmail hesabından çıkış yapılarak girildiği takdirde YouTube’a erişim sağlanabiliyor.

Dünyanın en popüler video izleme platformu olan Youtube'un aylık aktif kullanıcı sayısı 2 milyarı geçerken elektronik posta platformu Gmail'de de yaklaşık 1,7 milyar elektronik posta hesabı bulunuyor.

DownDetecter’a göre, Avrupa, Avustralya, ABD'nin doğu kıyıları, Afrika, Güney Amerika ve Asya bölgelerinden kullanıcılar Google servisleri ile ilgili şikayette bulundu.

Erişilemeyen Google hizmetlerinden bazıları şu şekilde:

Gmail
Google Asistan
Google Dokümanlar
Google web siteleri

Google cephesinden konuyla alakalı ek bir bilgi yok. Hizmet sayfasında da güncelleme yapılmadı. Ancak Gmail ve YouTubeDown hashtag'i sosyal medyada gündem oldu. #YouTubeDOWN hashtag'i birnci sırada yer aldı.

Google Türkiye Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Google sunucularında yaşanan sorunların farkında olduklarını belirterek, "Google, bu kritik sorunları gidermek için çalışıyor." açıklamasında bulundu.

 

SOMETHİNG WENT WRONG HATASI NEDİR?

"Something went wrong" hatası Youtube'da herhangi bir sorun ile karşılaşıldığında verilen "bir şeyler yanlış gitti" hatası olarak veriliyor.