Amerika’da ki teknoloji şirketlerinin, ABD gizili servisine kullanıcı verilerini aktarmaları, Avrupa’yı önlem almaya sevk etti.  Google’ın yeni ve kendi iddiasına göre daha basit gizlilik şartlarını, Avrupa ülkeleri şeffaflık ilkelerini ihlal ettiğini ileri sürerek, acil olarak değiştirmesini istiyor.
Daha önce Fransa Almanya, İtalya ve İspanya’nın kullanıcı bilgilerinin güvenliği için uyardığı Google’ı, bu seferde İngiltere sert bir dille uyardı. Google’a gizlilik politikasını değiştirmesi için 20 Eylüle kadar süre veren yetkililer, aksi takdirde Google’a yasal yaptırım uygulanabileceğini belirtti. The Guardian‘ın haberine göre Avrupa’nın birçok yerinde kullanıcı isimleri, şifreleri içeren Wi-Fi bilgilerini ve Street View sisteminden web sayfası görüntüleme geçmişini ele geçiren Google sansürlenmiş durumda. Aynı şekilde Google Glass‘ın güvenilirliği konusunda da kuşkuları olan Avrupa Birliği ülkeleri, Google’dan konuyla ilgili yeni bir düzenlemeye gitmesini; eğer bu taleplerini yerine getirmezse teknoloji devine dijital hak ve hürriyetler ve kullanıcı gizliliği esasları hakkında arama motoru devine dava açacaklarını söylüyorlar.
İngiltere, Google’ın Mart 2012′de yayınladığı gizlilik şartlarının İngiltere Dijital Bilgi Koruma Anlaşması ile çeliştiğini söylerken şirkete bununla ilgili değişiklikler yapması için 20 Eylül’e kadar zaman tanıdıklarını belirtiyor. Almanya da benzer şekilde kullanıcı bilgilerinin şeffaflığı konusunda Google’ın büyük ihlalleri olduğunu ileri sürerek dava açacaklarının sinyalini veriyor. Bu tepkiler üzerine Google’dan yapılan açıklamada gizlilik politikasının Avrupa yasalarına saygılı olduğunun altı çizilirken, şirketin süreç içinde Avrupalı yetkililerle birlikte çalıştığını ve bu durumun böyle devam edeceği vurgulandı. Ancak Google’dan yapılan açıklamada gizlilik politikasının Avrupa yasalarına nasıl bir saygı gösterdiğinin belirtilmemesi dikkat çekti.