Avrupa Birliği geçtiğimiz aylarda isteyen kişilere internette unutulma hakkının verilmesine karar vermişti. Alınan karara göre isteyen kişiler arama motorlarına başvurarak arama sonuçlarından kendileri ile ilgili bilgilerin silinmesini talep edebileceklerdi.
 
Bu kurala ilk uyan arama motoru olan Google, bir form hazırlamış ve Avrupa Birliği'ne üye ülke vatandaşları bu formu doldurarak taleplerini Google'a iletmeye başlamıştı. Şimdi benzer bir adım Microsoft'un arama motoru Bing için hayata geçiriliyor.
 
AB vatandaşlarına yeni hizmet
 
Bing üzerinde açılan bir internet sayfası kullanıcılara istedikleri içerikleri silmek için başvurma imkânı sunuyor. Çeşitli bilgilerin yer aldığı sayfadaki formu dolduran Avrupa Birliği vatandaşları bu içeriklerin arama motorunun sonuçlarından kaldırılmasını isteyebiliyor.
 
Bing, Avrupa pazarında yüzde 2.5 gibi küçük bir paya sahip olsa da atılan adım Avrupa Birliği vatandaşları için önemli bir adım olarak görülüyor.
 
İspanyol bir kullanıcı sayesinde alınan karar
 
Avrupa Birliği'nin unutulma hakkı olarak bilinen kararı almasına 15 yıl önceki bir gazetede yayınlanan ve bir İspanyol'un iflasını konu alan haber sebep oldu. Haberin internette arama motorlarında çıkmasının kendisi için zararlı olduğunu düşünen kullanıcı Avrupa Birliği'ne başvurarak bu bilginin arama motorlarından kaldırılmasını istedi.
 
Mahkemenin kararı üzerine Google geçen ay talep toplamaya ve toplanan talepler içinde bazı aramaları sonuçlardan çıkarmaya başlamıştı. Türkiye, Avrupa Birliği üyesi olmadığı için bu yeni hizmetten faydalanamıyor.