Milyonlarca kişinin merakla beklediği Star Wars: Güç Uyanıyor vizyona girdi. Özel günleri unutmayan Google, Star Wars için de özel bir doodle hazırlamış durumda.


Star Wars için hazırlanan doodle kapsamında öncelikle 'tarafını seç'iyorsun. Mavi ya da kırmızı ışın kılıcını yani aydınlık ya da karanlık tarafı seçtikten sonra doodle çok daha eğlenceli hale geliyor.



Hangi tarafı seçerseniz seçin ilk kısımda birden fazla simge yer alıyor. Bu simgelerden hangisini seçerseniz seçin sizi diğer bir Star Wars dünyasına götürüyor. 

Gmail kısmına tıklayarak Gmail'inizi Star Wars'a özel hale getirebilir ya da Google Play'i seçerek Star Wars özel uygulamasını indirebilirsiniz. 

İkinci kısımda ise çok daha farklı ve heyecanlı bir deneyim sunuluyor. Chrome için geliştirilmiş bir deneyim olan 'Işın Kılıcıyla Kaçış'



Bu kısma geldiğinizde kaçmaya başlayın kısmını seçerek google tarafından https://lightsaber.withgoogle.com/ sitesine yönlendiriliyorsunuz. 

Sonrasında ise telefonunuzla bağlanarak telefonunuzu bir ışın gibi kullanıp 'Star Wars' deneyimine seyirci olmanın ötesinde tamamen içine giriyorsunuz. 

Üçüncü kısım ise 'Jakku Spy' kısmı. Bir Google Cardboard deneyimi olan Jakku'yu derinlikli 360 derecelik görünümde keşfederken BB-8'i de bulmaya çalışıyorsunuz. Google Play ya da AppStore'dan indirebiliyorsunuz.