Kısa bir süre önce Apple ve Samsung gibi teknoloji şirketlerinin adım attığı giyilebilir teknoloji akıllı saat pazarına, Google’da kayıtsız kalamadı. Google’ında bir süredir akıllı saat projesi üzerinde çalıştığı gelen bilgiler arasındaydı.

Ancak son gelen habere göre, rakiplerinden geri kalmak istemeyen Google, akıllı saat konseptinin ilk örneklerinden birisi olarak görülen WIMM One'ı lanse eden WIMM Labs adlı firmayı satın aldı. WIMM Labs’ın ürettiği saatler Android temelli bir işletim sistemiyle çalışarak, akıllı telefonlarla bağlantı kurabiliyor.
Geçen yıl yaz aylarında firmanın Twitter hesabı kapandı ve WIMM One satışları durduruldu. Firma sadece önemli bir ortaklık aşamasında olduğunu açıklamakla yetinmişti.
WIMM Labs şirketini satın alanın kim olduğu dün Google tarafından yapılan açıklamada ortaya çıktı. Google sözcüsü miktarı açıklanmayan bir bedelle WIMM Labs'ı satın aldıklarını duyurdu. Google'ın WIMM teknolojilerini akıllı saat ve gelecekteki giyilebilir cihazlar için yaptığı çalışmalarda kullanacağı tahmin ediliyor.