Zaman zaman arama algoritmasında değişiklikler yapan Google, bu alanda yeni bir hamle hazırlığında. Firmanın resmi bloğunda yayınlanan bilgiye göre arama sonuçlarında güvenli olan siteler daha üstte görüntülenecek.
Bu adımla güvenli internet konusunda önemli bir adım amayı planlayan Google, https ile başlayan yani ek şifreleme teknolojisine sahip sitelere pozitif ayrımcılık yapacak.

Günümüzde özellikle bankacılık ve benzeri alanlarda kullanılan bu güvenlik teknolojisi, Google'ın arama algoritmazına etkileyecek bir özellik haline geliyor. Dünya çapındaki internet sitelerinin neredese yarısında https teknolojisi kullanılıyor. Bu teknoloji ek maliyet ve kaynak gerektirdiği için genelde orta ve büyük işletmelerin tercih ettiği bir güvenlik yöntemi.Yapılan algoritma değişikliğinin arama sonuçlarını nasıl değiştireceği bilinmiyor. Ancak uzun vadede arama sonuçlarında ek güvenlik katmanı bulunan sitelerin avantajlı olacağı düşünülüyor.


HTTPS nedir?

Hyper-Text Transfer Protocol Secure yani güvenli HTTP protokolü olarak tanımlanan HTTPS'de sunucu ile kullanıcı arasında bilgiler şifrelenerek gönderilir. Bu yüzden bilgilerin kötü niyetli kişiler tarafından takip edilmesinin önüne geçilmiş olur. Ek maliyet ve sertifika kullanımını getiren bu teknoloji özellikle bankacılık ve benzeri işlemlerde uzun yıllardır kullanılıyor.