GREAT Yaratıcılık Festivali Ticaret Delegasyonu, lüks, sağlık ve şehircilik sektörlerinde Birleşik Krallık’ta bulunan 40’ı aşkın şirketten oluşuyor. Bugüne kadar Türkiye’ye gelen en büyük ticaret heyetlerinden biri olacak olan delegasyon, 20-22 Mayıs tarihlerinde İstanbul’da düzenlenecek olan GREAT Yaratıcılık Festivali kapsamında çalışmalarını sürdürecek. Üç günlük GREAT Yaratıcılık Festivali boyunca ilgili panellere, usta sınıflarına (masterclass) ve atölyelere katılacak olan, GREAT Yaratıcılık Festivali Ticaret Delegasyonu, Festival boyunca Türk şirketlerinin temsilcileri ile işbirliği fırsatlarını ele almak üzere bir araya gelecek.
GREAT Yaratıcılık Festivali Ticaret Delegasyonu’nun başkanlığını yapan Birleşik Krallık Sağlık Bakanlığı Kaliteden sorumlu Bakan Yardımcısı Lord Howe, Türkiye’de Soma’da yaşanan elim maden kazasından ötürü büyük bir üzüntü duyduklarını belirtirken, bu trajediden etkilenenlerin ailelerine ve arkadaşlarına en içten taziyelerini sunduklarını söyledi. Howe ayrıca  “Bugüne kadar düzenlenen ilk GREAT Yaratıcılık Festivali için İstanbul’a gidiyorum. Festival; tekstil, teknoloji, inovasyon, lüks, mimari, geleceğin yaratıcı şehirleri gibi yaratıcı sektörleri kapsarken, Festival’in genel temalarından birini de sağlık sektörü oluşturuyor. Aynı zamanda, bugüne kadar Birleşik Krallık’tan Türkiye’ye gelen en büyük ticaret heyetlerinden birine başkanlık yapmaktan da büyük bir mutluluk duyuyorum,” dedi.



Geleceğin yaratıcı şehirleri alanında faaliyet gösteren, AECOM, Burrell Architects, Dan & Adam, Orient Research Consulting; sağlık bakımı sektöründen Ashridge Business School,  Barts Health NHS Trust, BT plc, GE Healthcare, IBI Nightingale, Righttrack Consulting, Serco, Steffian Bradley Architects ve Virtual Health, lüks dünyasından ise Barjis, ITEX Fabrics, Love Niche Studio, Mark/Guisti ve Media Devil gibi şirketlerden oluşan ticari heyet, hem topluca hem de ayrı ayrı olarak günümüz Birleşik Krallık’ındaki yaratıcı ticari yetenekleri İstanbul’da temsil edecek.
“Bu ticaret heyetinde bize, sağlık, moda ve şehircilik alanında Birleşik Krallık’ın önde gelen kuruluşları eşlik edecek. Bunlar, Türkiye’de de faaliyet göstermeye istekli şirketler,” diyen Lord Howe sözlerini şöyle sürdürdü: “Lüks ve moda sektörü heyeti Birleşik Krallık’ın eşsiz ve yenilikçi şirketlerinden oluşuyor. Sağlık ve şehircilik alanlarında faaliyet gösteren şirketler, Türkiye ile ortaklıklara giderek 30 sağlık kampüsü ve büyük kentsel dönüşüm projelerinin de aralarında bulunduğu iddialı 2023 hedeflerinin gerçekleşmesine destek olmak için son derece istekli. Ayrıca, festivalin ustalık sınıflarından birine katılacak olan Başbakanlık Özel Sağlık Bakımı ve Yaşam Bilimleri Elçisi Lord Kakkar’ın da bize eşlik edecek olmasından büyük bir mutluluk duyuyorum.”