Geçtiğimiz yıl boyunca 500 milyon kez mobil telefonlara indirilen ve 150 milyar kez oynanan mobil telefon oyunu "Candy Crush" Brezilya'dan HongKong'a bir dünya fenomeni oldu. AppleiOS, Google Android ve Facebook üzerinde sırasıyla en çok oynanan ilk oyun olma özelliğini taşıyan Candy Crush, Londra merkezli ve halka açılma hazırlıkları yaptığı söylenen King adlı yazılım firmasının en başarılı ürünü.
 
Günde 70 bin kişi oynuyor
Son dizayn değişiklikleriyle ocak ayında aylık 70 bin yeni kullanıcı kazanan oyunu haziran itibariyle her gün 70 bin kullanıcı oynuyor. Aynı renkteki şekerleri yan yana getirerek puan kazanılan ve kuralları oldukça basit olan oyunun başarısının ve bağımlılık yapmasının sırrı kullanıcıların her başarılı hamlede oyundan olumlu piskolojik dönüşler alıyor olması. Finansal başarısını ise, aslında bedava bir uygulama olmasına rağmen oyun içinde bölüm geçmek için can satın almak, ek hamle satın almak gibi ek destek hizmetlerine borçlu. Özel bir firma olan  King gelirleri hakkında resmi bir açıklama yapmayı tercih etmese de, Think Gaming analitik firması Candy Crush'ın günlük 900 bin dolar getirisi olduğunu tahmin ediyor. Bu rakamı karşılaştırma yapabilmek için geçtiğimiz yıllarda tüm dünyayı kasıp kavuran Angry Birds oyunu için ise Think Gaming'in günlük gelir tahmini 6.381 dolardı.
Öte yandan, başarılı iş modeliyle bile Candy Crush'ın listelerin başında duracağı garantisi yok. FarmVille adlı oyunla büyük bir başarıya imza atan SanFrancisco merkezli firma Zynga Aralık 2011'de halka açılmış fakat o günden beri hem kazanç hem de hisse fiyatları düşüş yaşamıştı. Farklı finansal kaynaklara göre King'de ilk halka açılım için belgelerini hazırladı.