2012 yılında 628 milyon dolar ciroya ulaşan, dünyada 300 milyon kullanıcıya güvenlik sağlayan Kaspersky, 200 ülke ve bölgede faaliyet gösteriyor. "İnternetin milliyeti yok" diyen Kaspersky Satış ve Pazarlama Direktörü Garry Kondakov, “Türkiye’deki bilinç düzeyi diğer ülkelerden farklı değil. Global bir sorun var. Yüzde 45’lik kesim siber saldırıya uğruyor. Bu rakam 2 kişiden biri güvenli internet kullanmıyor demek” dedi.

‘DÜNYAYI KÖTÜLERDEN KORUYORUZ’
Türk hükümetinin güvenlik önlemleri alması açısından hazırlık yaptığı fakat hâlâ hazırlıkların kâğıt üzerinde olduğunu belirten Kondakov, “Özellikle büyük şirketlerin güvenlik için daha fazla para harcaması gerekiyor. Bundan 10 yıl önce global saldırılar vardı. Şimdi ise bilgi ve para çalma yönünde saldırılar oluyor. Doğru politikalar olmazsa kötü adamlar açıkları yakalıyorlar” diye konuştu.
Globalde online ödeme ve finansal saldırıların 2012 yılında 3.5milyar dolar kayba neden olduğunu söyleyen Kondakov, “Bu da günlük 9.6milyon dolar anlamına geliyor” diye ifade etti. “2014 yılı için iyi haberlerimyok” diye konuşan Kondakov, “Farklı bölgelerde, farklı alanlarda bu saldırıların artması bekleniyor. Bunlar için özel çözümler üretmek gerekiyor. Biz hacker’lara karşı iyi taraftayız, dünyayı kötü adamlardan koruyoruz” dedi.

GEÇEN YIL 3.5 MİLYAR DOLAR ÇALINDI
- 2012 yılında online ödemelerde dünyada 3.5 milyar dolar para kaybedildi.
- 2012 üçüncü çeyrekte Türklerin yüzde 33.3’ü siber saldırıya uğradı. - 2013 yılında Türkiye’de saldırıya uğrayan kullanıcı oranı yüzde 45’e ulaştı.
- Türkiye’deki şirketlerde çalışanların yakın gelecekte % 47’sinin işte ve evde aynı dizüstü cihazı kullanacağı öngörülüyor.
- Tablet cihazlarda bu rakam % 42 civarında. Akıllı telefonların % 61’i ise hem iş hem de özel hayat amaçlı olarak kullanılıyor olacak.
- Dünyada şirketlerin % 31’i önümüzdeki yıllarda daha çok çalışanın kendi cihazını işte de kullanacağını açıklıyor. - Türkiye’de ise bu oran % 52 ile dünya ortalamasının da üstünde.

SADIRILAR YÖN DEĞİŞTİRDİ
Önümüzdeki 3-4 yıl içerisinde kritik altyapılara saldırı olacağını söyleyen Kondakov, “Bu ulusal endüstrilere de zarar verir” uyarısı yaptı.