Akıllı telefon pazarının iki büyük platformu iOS ve Android, hacker'ların saldırılarına karşı ne kadar güvenli? Bugüne kadar bu konu hep tartışıldı. iOS işletim sistemli iPhone kullanıcısı ünlülerin, uğradığı hacker saldırısı sonucu birçok özel fotoğraf ele geçirilmesi, akla gelen en büyük saldırılar arasında yer alıyor. Android tarafında da yaşanan birçok olaya da hep beraber şahit olduk.
 
Fransa merkezli olan ANSSI güvenlik organizasyonu, Android ve iOS işletim sistemindeki tartışılan güvenlik açığını ortaya koymak için bir çalışma gerçekleştirdi. ANSSI, cihazlardaki mikrofonları hedef alan radyo dalgaları ile erişim sağlama şeklini ortaya çıkarmış. Örneğin iOS cihazınızda Siri kullanırken, sesli komutlar sırasında hacker'ın hedefi olunabileceği ve saldırıya maruz kalınabileceği söylenmiş.


 
iOS ve Android radyo dalgalarına karşı korumasız mı?
Sessiz ve fark edilemez olan bu dalgalar Android cihazlarda Google Now'da olduğu gibi Siri’de de ses komutlarıyla devreye giriyor. O andan sonra hacker size istediği komutu ve mesajı, uygulamayı, link gibi yönlendirmeleri gönderebiliyor. Hatta cüzdan uygulamalarından bilgilere dahi erişebiliyor.
 
Bir kez daha söylemekte fayda var bu fazlasıyla karışık bir yöntem ve birçoğumuz için kesinlik içermiyor. Ancak böyle bir açığın olduğunu kabul etmiş olacaklar ki iOS kullanıcılarına Siri’yi kilit ekranındayken kapatmalarını önermişler.