Geçtiğimiz günlerde büyük bir hacker saldırısına uğrayan Sony'nin, gösterime girmeyen filmleri ve diğer önemli bilgileri deşifre olmuştu. Daha bu saldırının sıcaklığı geçmeden Sony, yeni bir hacker saldırısına uğradı. Hacker'lar bu sefer Sony'nin Playstation ve Microsoft'un Xbox Live online ağlarına saldırdı.
 
Sony'nin online Playstation mağazasıyla Microsoft'un Xbox Live ağı siber saldırıya uğraması sonrası milyonlarca oyunsever bu ağlara erişemedi. İki ağ da offline olunca milyonlarca kullanıcı oyun oynayamaz hale geldi. Saldırının etkisinin halen sürdüğü ve iki ağın da çalışmadığı öğrenildi. Sony bazı kullanıcıların login sorunu yaşadığını açıklarken Microsoft da benzeri bir açıklama yaptı.
Saldırıyı ünlü hacker grubu Lizard Squad, üstlenirken bunun bir DDos atağı olduğu belirtildi. Grup Twitter hesabında insanları adeta oynatıyor. İlk olarak belirli bir Retweet sayısına ulaşınca saldırıyı keseceğini açıkladı ve bu sayı yakalandı. Ancak sonra yeniden aynı talep geldi. Ardından başka bir hesabın iki dakika içerisinde takip edilmesi istendi. Zaten zor durumda olan kullanıcıların grubun isteklerine razı olduğu görülüyor.
 
Grup aslında daha önce de iki platforma benzer saldırılar yapmıştı. Görünen o ki firmalar yeterli tedbiri alamadı veya grup daha etkili bir şekilde saldırmaya başladı. Ancak her iki durumda da olan kullanıcıya oluyor. Özellikle Hristiyan ülkelerde Noel nedeniyle büyük indirimler var ve yüzbinlerce kişi yeni konsollarına indirimli olarak kavuşmanın sevincini yaşıyordu. Saldırı nedeniyle sevinçleri kursaklarında kaldı.
 
Sony ve Microsoft konuyu hassasiyetle takip ettiklerini belirten duyurular yaptılar. Ancak belirtilen grubun bir saldırısının olup olmadığı konusunda ise sessizler. Platformların ne zaman aktif olacağı ise bilinmiyor.