Hindistan'da bilişim teknolojisi alanında faaliyet gösteren Wipro adlı şirket, 250 bin çalışanını yapay zekâ alanında eğitmek ve yapay zekâyı ürün sunumlarına entegre etmek için 1 milyar dolar harcamayı planlıyor.

Bloomberg'in haberine göre, bilgi teknolojileri, danışmanlık ve iş süreçleri hizmetleri sunan çok uluslu dış kaynak sağlayıcısı Wipro, yapay zekâ eğitimi ve uygulamalarına ciddi yatırım yapma kararı aldı.

Şirket, 1 milyar dolar değerindeki harcamaların 3 yıl boyunca bulut, veri analizi, danışmanlık ve mühendislik bölümlerinde çalışan 30 bin kişiyi bir araya getirecek.

Çalışanların yapay zekâ alanında geliştireceği teknolojiler, şirket içi işlemleri ve müşterilere sunulan çözümleri kapsayacak.

Wipro Üst Yöneticisi Thierry Delaporte, "Üreten yapay zekânın doğuşuyla tüm sektörlerde kayda değer ilerleme bekliyoruz." ifadelerini kullandı.

Wipro, üreten yapay zekâ üzerine uzmanlaşan genç firmalar dahil ileri teknoloji start-up şirketlerine yatırımlarının ivmesini artıracağını duyurdu.

Yapay zekânın yaygınlaşması

Küresel çapta firmalar, OpenAI'nin ChatGPT yapay zekâ sohbet robotunun kullanıma açılmasının ardından çağa ayak uydurmak için yapay zekâ teknolojilerini bünyesine dahil etmeye çabalıyor.

Hindistan'ın en büyük bilişim teknolojileri şirketi Tata Consultancy Services, 25 bin mühendisine yapay zekâ eğitimi vereceğini bildirmişti.

Harvard Üniversitesi'nde yapay zeka öğretmen oldu!

 

Yapay zeka nasıl daha güvenli kılınabilir?

 

Yapay zeka hakkında 'nükleer savaş kadar tehlikeli' bildirisi

 

Yapay zeka dünyayı nasıl şekillendirecek?