2011’den bu yana Turkcell’de Bireysel Pazarlama ve Satış Grubu Genel Müdür Yardımcılığı görevini sürdüren Emre Sayın, sürpriz transferle Vimpelcom’un İş Geliştirmeden Sorumlu Yöneticisi oldu. Sayın görevi kapsamında grubun iş geliştirme projelerinin yanında “stratejik iş kontrolü” biriminin de başında olacak.

Sayın, şirketin farklı ülkelerdeki operasyonlarının etkin ve verimli şekilde yönetilip yönetilmediğini kontrol edecek, gerekirse geliştirme önerilerinde bulunacak.

Son yıllarda Türk yöneticilerin dünya ölçeğindeki şirketlerde üst düzey görevlere geldiğini ve başarılarının ilgiyle izlendiğini hatırlatan Sayın, “Bu görev, kendimi geliştirmenin yanı sıra Türklerin yönetim konusundaki kalitelerini sergilemek için de bir fırsat olacak” dedi. Türkiye’nin pazar özellikleri ve dinamik ekonomisi sayesinde çok farklı durumlara uyum gösterebilecek, esnek ve rekabetçi yöneticiler yetiştirdiğini kaydeden Emre Sayın, “Bunlar tam da uluslararası şirketlerin tam da bu dönemde ihtiyaç duyduğu özellikler” ifadesini kullandı.

Turkcell’in de ortağı

Vimpelcom’ın, daha 10 yıl önce abone sayısı 1 milyonu bulmayan bir operatörken, bugün 250 milyon aboneli “dev” haline geldiğini hatırlatan Sayın, “Böyle bir şirkette çalışmak ve gelişimine katkıda bulunmak bana heyecan veriyor.  Hoş bir tesadüf eseri, Vimpelcom’un başarısında önemli rol oynayan Altimo, aynı zamanda Turkcell’in de ortağı” diye konuştu.
Altimo Başkan Yardımcısı Mustafa Kıral da, Sayın’ın atanmasına ilişkin “Altimo’nun Turkcell’le beraber en büyük yatırımlarından olan Vimpelcom, dünyanın en büyük GSM operatör gruplarından biri olmayı başardı. Vimpelcom’u güçlendirecek bu transfer, bizi de gururlandırdı” değerlendirmesini yaptı.

Çalışma hayatına Unilever’de başlayan Sayın, daha sonra Microsoft’ta Pazarlama Müdür Yardımcısı, Kodak ve Evyap şirketlerindeyse Genel Müdür olarak çalışmış, 2007 yılında da Turkcell’e geçmişti. (Milliyet)