Dünyanın önde gelen borsalarına elektronik alım-satım imkanı ve algoritmik emir iletimi teknolojisi sunan Horizon Software, Borsa İstanbul’a bağlantı sertifikasyonunu tamamladığını açıkladı.

21 Ocak 2016, Paris ve İstanbul: Horizon Software, Borsa İstanbul’a bağlantı sertifikasyonunu tamamladığını açıkladı. Dünyanın önde gelen borsa, banka, aracı kurum ve fon yöneticilerine elektronik alım-satım imkanı ve algoritmik emir iletimi teknolojisi sunan Horizon Software, 80’den fazla borsaya yüksek hızla emir yönlendirme ve emir gerçekleştirme imkanı sağlıyor. Bu yeni entegrasyonla birlikte, yatırımcılar Horizon yazılımı ile Borsa İstanbul Vadeli İşlemler Piyasası’na (VİOP) doğrudan yüksek performanslı olarak bağlantı sağlayacak.

Horizon Software üst düzey yöneticisi Gregory Couratier, “Türk ekonomisine ve sermaye piyasasının gelişeceğine inanıyoruz. Borsa İstanbul VİOP’a bağlantı imkanı sağlamaktan son derece memnunuz. Eminim ki, teknolojimiz Borsa İstanbul VİOP’un işlemlerinin artmasına ve uzun vadede küresel borsacılıkta gelişmesine katkı sağlayacak” dedi.

Horizon Software Elektronik Alım-Satım Müdürü Benoit Deckmyn, “Kullanıcılarımızın talepleri doğrultusunda, piyasa erişimimizi ve bağlantı kapsamımızı devamlı olarak geliştirmeye çalışıyoruz. “Trade Your Way” felsefemiz sayesinde, teknoloji müşterilerimizin kendi yatırım tercihlerine göre şekillenebilir durumda olduğu için tamamıyla onların kontrolleri altında. Şimdi de, gerçekleştirdiğimiz VİOP bağlantısı ile teknolojimiz müşterilerimizi Türkiye’deki vadeli işlemler piyasasının büyümesinin odağına yerleştirdi” dedi.

Borsa İstanbul Genel Müdür Yardımcısı Çetin Ali Dönmez, “Horizon Software’in bağlantısı Borsa İstanbul’un uluslararası niteliğini geliştirecek ve hızla artan likiditesine katkıda bulunacak” dedi.

Borsa İstanbul VİOP İş Grubu Grup Müdürü Muammer Çakır, “Horizon Software’in bu en yeni teknolojisini dünyanın en hızlı gelişen vadeli işlemler borsalarından birine sunmasından son derece memnunuz. Bu tür işbirliklerinin Borsa İstanbul’un küresel erişimini daha da güçlendirmesini bekliyoruz” dedi.