HP, Lenovo ve Dell Technologies gibi şirketler, evden çalışma trendlerinin dizüstü bilgisayar ve diğer elektronik cihaz satışlarını artırdığı pandemi sırasında yaşanan zirvelerden bu yana talep düşüşü yaşıyor.

Araştırma firması IDC'nin verilerine göre, gloal bilgisayar sevkiyatları ocak-mart döneminde yaklaşık %30 düşüşle pandemi öncesine göre daha düşük seviyelere indi.

HP'nin masaüstü ve dizüstü bilgisayarlarını kapsayan Kişisel Sistemler segmenti satışları, sözkonusu çeyrekte %29 düşerken, şirketin baskı segmenti %5 düşüş kaydetti.

HP, yıllık bazda karşılaştırma hala olumsuz olsa da, ikinci yarı gelirinin ilk yarıdan daha yüksek olmasını beklediğini bildirdi.

PC üreticisi, daha önce tahmin edilen 3.20 ila 3.60 ABD Doları'na kıyasla şimdi hisse başına 3.30 ABD Doları ile 3.50 ABD Doları arasında yıllık düzeltilmiş kâr bekliyor.

Kaliforniya merkezli HP'nin ikinci çeyrek geliri 12.91 milyar dolar oldu. Refinitiv verilerine göre analistler 13.07 milyar dolar bekliyordu.

30 Nisan'da sona eren çeyrekte net kâr, bir yıl önceki 1.0 milyar USD veya hisse başına 94 cente kıyasla 1.1 milyar USD veya hisse başına 1.07 USD'ye yükseldi.

HP'nin Rusya'dan ayrılma zararı: 23 milyon dolar

 

HP, 6 bin kişiyi işten çıkaracak