Son dönemde çıkardığı telefon modellerinde teknolojik yenilik ve tasarımda adından söz ettiren HTC, yeni akıllı telefon modeli HTC Desire Eye modelini New York'da düzenlediği Double Exposure etkinliğinde tanıttı. Bir süredir hakkında çeşitli bilgiler gelen Desire Eye, orta ve üst seviye tüketicilere hitap eden bir model olarak karşımıza çıktı.
Yenilikçi ve modern tasarıma sahip cihaz, hem önde hem de arkada bulunan çift flaşlı kamerası ile oldukça dikkat çekti.

 
13 megapiksel ön ve arka kameralara sahip olan HTC Desire EYE, kaliteli selfie fotoğraf ve videolar çekmeyi sevenler için eksiksiz şekilde donatıldı. BSI sensörleri loş ışıklı koşullarda dahi net fotoğraflar yakalarken her iki kamera üzerindeki akıllı çift LED flaş ise, ortamdaki ışık düzeyleri daha da düştüğünde de sizi iyi gösteren, doğal tonlar sağlıyor. Cihazda bulunun üç adet gelişmiş mikrofon sayesinde, telefon görüşmelerinde, görüntülü görüşmelerde ve video çekimlerinde etraftaki seslerden etkilenmeyerek, ses kalitesini en üst seviyeye çıkarıyor.
 
Cihaza konumlandırılan ince BoomSound hoparlör ve ahize, HTC'nin tasarımda ulaştığı tecrübeyi ortaya koyuyor. Çift renkli, su geçirmez tek parça gövde tasarımı IPX7 sertifikası sayesinde 1 metre derinliğe kadar yarım saat boyunca dayanabilir yapıda.
 
5,2 inçlik Full HD (424 ppi) ekran, HTC Desire EYE’de üst düzey multimedya deneyimi yaşamanıza yardımcı oluyor.
 
Cihaz, Android 4.4.4 KitKat işletim sistemi ve Sense 6 arayüzü ile tüketicilere sunuluyor. 2,3 GHz hızında dört çekirdekli Snapdragon 801 işlemciye sahip olan cihazda ayrıca Adreno 330 grafik birimi yer alacak. HTC Desire EYE, 2 GB RAM, 16 GB depolama alanı ve artırılabilir microSD kart desteğine sahip.

Fiyatı ve Türkiye satış tarihi

Özçekim odaklı akıllı telefonun ekim sonuna kadar Avrupa piyasasında olması bekleniyor. 529 Euro’dan satışa sunulacak Desire Eye’ın önümüzdeki haftalar içerisinde ülkemiz kullanıcılarıyla da buluşması muhtemel görünüyor.

video##1174##player
 
HTC Akıllı Göz (Eye Experience)
 
Ancak her şey sadece donanımdan ibaret de değil. HTC Akıllı Göz (Eye Experience), en iyi halinizle görünmenizi güvence altına alan eşsiz özellikler ile, mobil görüntüleme yazılımını yepyeni bir düzeye çıkartıyor.
Görüntülü sohbet ve konferans çağrılarını kalite ve performansta yeni bir boyuta ulaştıran HTC Akıllı Göz’ün Yüz Takibi özelliği her zaman en mükemmel şekilde çerçeveye alınmanızı sağlıyor. Ayrıca, temas halinde kalmak sadece tek bir kişi ile konuşmaktan çok daha ötesinde bir anlam taşıdığından, aynı odada dörde kadar kişi rahatlıkla takip edilirken yüzlerin her biri maksimum netlik için kırpılıp ekran üzerinde konumlandırılıyor.
HTC Akıllı Göz, yeni Bölünmüş Kamera fonksiyonu sayesinde yaratıcı fırsatlardan oluşan yepyeni bir dünyanın kapılarını aralıyor. Ön ve arka kameralardan eşzamanlı olarak çekilen fotoğraf ve videoları bölünmüş bir ekran üzerinde bir araya getiren bu özellik, HTC için yeni bir selfie (özçekim) deneyimi yaratarak yolculuğunuzu ve tepkinizi küçük resim görüntülerine bel bağlamaksızın belgelendirmenize imkân veriyor. Beni Ekle, resminizi ön kamera ile çekilen görüntü veya videodan kesip çıkartıp ana kamera ile yakalanan sahne içinde konumlandırarak aksiyonun tam merkezine yerleştiriyor ve daha ekstrem, heyecan verici selfie (özçekim) ve videolara kapıyı aralıyor.
 
Sesli selfie çekim
 
Sesli selfie (özçekim), basit bir komut ile deklanşörü harekete geçirmenizi mümkün kılarak elinizi garip şekillerde bükmenize de gerek bırakmıyor. Tek yapmanız gereken, mükemmel pozu yakaladığınız anda veya “aksiyon” veya “çekim” komutları ile video kaydını başlatır başlatmaz “gülümseyin” demek olacak.
 
Yüz birleştirme özelliği
 
Tamamıyla orijinal bir görünüm için yüzünüzü bir arkadaşınızın veya ünlü birinin yüzü ile birleştirmenize imkan veren Yüz Birleştirme özelliği veya arzuladığınız cilt düzeltme düzeyini ayarlayarak resim çekilmeden önce etkiyi gerçek zamanlı olarak önceden izleyebildiğiniz Canlı Makyaj gibi HTC Desire 820’ye yapılan en sevilen eklemelere de HTC Akıllı Göz içinde yer veriliyor.


Cihaz tanıtımından sonra konuşan, HTC Corporation CEO’su Peter Chou “HTC’nin bugün bir defa daha insanların teknoloji hakkındaki düşüncelerini değiştirdiğini” belirterek şunları söyledi: “1997 yılında, insanların dizüstü bilgisayarlarını evde bırakarak güçlü, cep tipi akıllı telefon ile bilişimden yararlanabilmesine imkân verdik. Bugün de ileriye doğru benzer bir adım atıyoruz. HTC, inanılmaz donanımı eşsiz yazılım ile bir araya getirerek görüntüleme konusunda düşünüş biçimimizi de yeniden şekillendiriyor. Sizi vizörün arkasından alıp asıl ait olduğunuz yere, yani aksiyonun tam merkezine yerleştiriyoruz.”