Cep telefonu üreticilerinin, popüler amiral gemilerinin mini modellerini piyasaya sürmeleri son zamanlarda çok modaydı. Ancak görünüşe göre Tayvanlı HTC, bu akımı terk ediyor. 

HTC One modellerine iki nesildir mini versiyonları ekleyen HTC, bu yıldan itibaren buna bir son vermeye hazırlanıyor. Bir etkinlikte konuşan HTC Kuzey Asya başkanı Jack Tong, mini ürün serisini sona erdirdiklerini açıkladı. 

Tong tüketicilerin artık 5 inç ve üzeri akıllı telefonlara yöneldiklerini ve bu bakımdan firma olarak yeni bir yol haritası belirlediklerini ifade etti. Bu yol haritasında mini versiyonlar yer almayacak. 

Her ne kadar mini versiyon olsa da sınıfındaki muadil akıllı telefon modellerinden daha pahalı bir fiyat çizgisi izlemesi konseptin tepki görmesine ve paralelinde değer kaybetmesine yol açmıştı. 

Açıklamada dikkat çeken diğer bir nokta da HTC'nin artık büyük ekranlı akıllı telefonlara daha fazla önem verecek olması. Bu bakımdan orta ve giriş seviyesi HTC modellerinin artık 5 inç üzerine çıkacağı tahmin ediliyor.