Tayvanlı şirket HTC’nin yayınlanan finansal raporuna göre şirketin Nisan ayı kazancı geçen yıla oranla yüzde 38.6 azaldı.
 
Uzmanlara göre bu durum HTC‘nin yeni amiral gemisi One M9‘un hayal kırıklığı yaratan satışlarından kaynaklanıyor. 2011 yılından bu yana en iyi birinci çeyreği geçirdiklerini söyledikten sadece bir ay sonra şirket, son 6 yılın en kötü Nisan ayı kazancını elde ettiklerini belirterek yatırımcıları korkuttu.
 
Bu ay içinde elde edilen kazanca baktığımızda şirket sadece 439.95 milyon dolar gelir elde etti, bu rakam geçen yılın Nisan ayında ise 719.24 milyon dolar civarındaydı. Satışlar bu yılın Mart ayında elde edilen 652.44 milyon dolar kazanca göre, Nisan ayında yüzde 32.26 geriledi. Yuanta Securities Investment şirketi için çalışan ve ismi açıklanmayan bir araştırmacıya göre HTC One M9’un satışları bu ay 4.75 milyonda kaldı. Bu rakam geçen yılın Nisan ayındaki One M8‘in 8 milyonluk satış rakamından yüzde 43.75, 2013 yılının Nisan ayındaki One M7‘nin 7 milyonluk satış rakamından da yüzde 35.71 daha düşük. Belki Çin’deki HTC One M9+ ve HTC One E9+ satışları bu ayın kazanç rakamlarının yükselmesine yardımcı olabilir.
 
Aynı araştırmacıya göre şirket Snapdragon 810 çipseti (HTC One M9’da kullanılan çipset) hakkında çıkan ‘fazla ısınmaya yatkın’ söylentilerinin telefonun satışlarını etkileyebileceğini iyi değerlendirememiş olabilir. Diğer yandan Samsung yeni amiral gemileri Galaxy S6 ve S6 Edge’de Snapdragon’dan vazgeçip kendi geliştirdiği Exynos 7420 çipseti kullanmaya karar vermişti. Samsung‘un baştan sona yeniden tasarlanmış ve peynir ekmek gibi satılan bu akıllı telefonları muhtemelen Galaxy S serisi satışlarında yeni bir rekor getirebilir. Samsung yöneticileri bu yıl Galaxy S6 ve S6 Edge satışlarının toplam 70 milyona ulaşmasını beklediklerini belirtmişti.
   
HTC daha önce bu yılın ikinci çeyreğinde 1.5-1.7 milyar dolar kazanç elde etmeyi umduklarını söylemişken, bazı araştırmacılara göre bu rakamları görmek şirket için hayal olabilir.