HTC, düzenlediği basın toplantısıyla yeni iletişim, pazarlama platformu “Change”i ve iki yeni model telefonunu teknolojiseverlerle paylaştı.
HTC’nin “Change-Değişim” teması olarak yayınladığı bu pazarlama hamlesi, HTC’nin pazarlama alanında bugüne kadar hayata geçirdiği en büyük yatırım olduğu belirtildi.
Akıllı telefon pazarının liderlerinden olan HTC'nin başlattığı "Change" (Değişim) pazarlama stratejisi, 17 yıllık tarihi boyunca mobil sektöründe çığır açan etkisini temsil eden uzun vadeli pazarlama stratejisi olarak tanımlandı.
Toplantıda, HTC Orta Avrupa ve Türkiye Genel Müdürü André Lönne ile birlikte HTC Güneydoğu Avrupa Executive Direktörü Nikitas Glykas ve HTC Güneydoğu Avrupa Pazarlama Bölüm Başkanı Canan Taşar birer konuşma yaparak hem 2013 ilk yarıyıl iş sonuçlarını paylaştılar hem de yeni iletişim platformunu detaylı olarak anlattılar.

Yeni iletişim platformunun sektörde dönüşüm gerçekleştirecek yenilikçi bir yaklaşımı müjdelediğini belirten Lönne:
“Change, HTC’nin pazarlama alanında bugüne kadar hayata geçirdiği en büyük yatırımı temsil ediyor. Biz Change’e, ‘HTC’nin sizin için yapmasını istediğiniz her şey’ diyoruz ve bugünü ‘Değişim’in başlangıcı olarak adlandırıyoruz” dedi.
HTC Güneydoğu Avrupa Pazarlama Bölüm Başkanı Canan Taşar;
“HTC olarak her zaman cesaretli atılımlarımızla dünyada çığır açacak yeniliklere imza atma hedefindeyiz. ‘Change’ bizim değişimi teşvik eden yüzümüz olacak. Mobil sektöründe mucize olarak tanımlanan ve defalarca çeşitli otoriteler ve kullanıcılarımız tarafından en iyi telefon seçilen HTC One gibi ürünlerimiz bu devrimci kimliğimizin göstergeleri” dedi.
1377083805_hold-this-cat.jpg
“Change” nedir
Üç aşamada hayata geçirilecek olan “Change”in ilk aşamasını HTC’nin farklı insanlar için ne anlama geldiğine dair eğlenceli bir yorumla markaya vurgu yapan reklam kampanyası oluşturuyor. Kampanyada ünlü oyuncu ve yönetmen Robert J. Downey’in oynadığı ve yönettiği reklamlar yer alıyor. İkinci aşamada, BlinkFeed, Video Highlights ve BoomSound gibi HTC’nin devrim niteliğindeki yeniliklerinin mobil sektörünün yüzünü nasıl değiştirdiğine dair çalışmalar yer alıyor. Devamı olan reklam spotları ise HTC ürünlerinin nasıl kullanıcıları güçlendirerek kendi yaşamlarında değişimi gerçekleştirmelerini sağladığına odaklanıyor.
Toplantıda ayrıca yakın zamanda satışa sunulacak HTC One Mini ve HTC Desire 500 modelleri tanıtıldı.
HTC One Mini

Geçtiğimiz aylarda geleceği yönündeki haberleri doğrulayan HTC, One serisinin geri dönüşlerinin son derece pozitif yönde olduğu, kullanıcılarımızın görüşlerini dikkate aldığını açıkladı ve bugün tanıtacağımız telefonun One Mini olduğu duyurdu. Siz değerli kullanıcılar, basın mensuplarının görüşleri ve Global bir değerlendirmenin ardından One Mini'nin tasarımı konusunda ortak bir fikir üzerinde duruldu. Tasarım ve çeşitli dallarda bir çok ödül toplayan HTC One'ın kompakt tasarımının gerçekleştirildiğine dikkat çeken HTC yetkilileri One'ın eksikliklerini bu telefonda tamamladık. Fiyat konusunda henüz net bir rakamın belli olmadığı bilinen HTC One Mini Eylül ayının sonundan itibaren Türkiye'de satışa sunulacak.
HTC Desire 500

HTC'nin değişim lansmanında dikkat çeken bir diğer ürünü ise  Desire 500 oldu. Orta segmentte uygun fiyat ve güçlü donanımıyla gelecek olan Desire 500 özellikleriyle göz doldurdu. Değişim başladı sloganıyla gelen yeniliklerin kırıntılarını barından yeni Desire 500 tasarımıyla kullanıcıların zihninde güzel tepkiler uyandırdı. Eylül ayında Türkiye'de raflardaki yerini alması beklenen yeni Desire 500'ün fiyatı konusunda One Mini gibi kesinlik söz konusu değil. Eski tasarımlarından esinlenilen dış dizaynı ile Desire 500 ele alındığında One X havası bırakıyor.