HTC’nin tepesinde önemli bir görev değişikliği yaşandı ve şirketin CEO’su Peter Chou, koltuğunu şirketin başkanlığını yürüten Cher Wang’e devretti. 1997’de HTC’yi kuran isimlerden biri olan Wang, 2013’te bazı CEO yükümlülüklerini Chou’dan almıştı. O dönemde yapılan açıklamada görev dağılımında yapılan değişikliğin geçici olduğu belirtilmişti.

Bir açıklama yayınlayan HTC’nin çiçeği burnunda CEO’su, yürekten bir girişimci olarak karşısına çıkacak yeni fırsatları heyecanla beklediğini ve HTC’nin gelişimindeki yeni dönemin şekillenmesinde önemli bir rol oynayacağı için gururlu olduğunu dile getirdi.

HTC’nin piyasaya sürdüğü son iki amiral gemisi telefon olumlu yorumlar almalarına rağmen, istenilen satış rakamlarını yakalayamamıştı. Şirketin MWC 2015’te tanıttığı One M9, şirket adına evrimsel bir değişimi temsil ederken, HTC sıradışı Re kamera ve Valve ile geliştirdiği sanal gerçeklik başlığı Vive ile ürün gamındaki çeşitliliği artırmıştı.

Endüstride hızlı bir değişim gördüklerini söyleyen Wang, akıllı telefonların insanları bağlı cihazlarla dolu bir dünyaya bağlayan merkezlere dönüştüğünü dile getirdi. Akıllı telefon endüstrisine öncülük ettiklerini belirten Wang, şimdi sıranın bağlı ürün ve servislerin potansiyelini gerçeğe dönüştürmeye geldiğini sözlerine ekledi.