2013 yılında beklediği satış rakamlarını yakalayamaması, patent ihlalleri, Beats Audio hisselerinin satılması ve zararla açıklanan 3. çeyrek raporu HTC'nin kötü durumda olduğu söylentilerine neden oldu.
2011 yılında Beats Audio'nun yüzde 50.1'lik hissesini satın alan HTC, sadece bir yıl sonra elindeki hisselerin yarısını şirketin kurucuları olan Jimmy Lovine ve Dr Dre'ye satmıştı. Bu hamlenin ardından, kalan hisselerin de satılacağı konuşuluyordu. Ki sonunda bu söylenti de gerçek oldu ve şirket, elinde kalan tüm Beats Audio hisselerini 265 milyon dolara şirketin kurucularına sattı.
HTC'deki bu kötü gidiş ekonomi çevrelerinde yönetim değişikliği, hatta şirketin satılabileceği yönünde iddiaların oluşmasına sebep oluyor. HTC'nin anavatanı Tayvan'dan gelen haberler, şirketin satış işlemi için Çin'in önde gelen markalarından Lenovo ile görüşme halinde olduğu yönünde. Haberlerde HTC'nin geçen yaz aylarından beri kendisine talip olan şirketlerle görüşmeler yaptığı iddia ediliyor. 
Bilgisayar dünyasında önemli bir yere sahip olan Lenovo, HTC'yi satın alarak mobil telefon dünyasında önemli bir konuma gelmek istiyor. Yakın zamanda bu satın almanın açıklanması şaşırtıcı olmayacaktır.