Ortadoğu ve Afrika pazarlarında bu yıl yüzde 550 daha fazla akıllı cihaz satışı gerçekleştiren Huawei, bağımsız araştırma şirketi IDC verilerine göre akıllı telefon pazarının en hızlı büyüyeni durumunda.

Dünyanın önde gelen bilgi ve iletişim teknolojileri sağlayıcısı Huawei, tüketici iş grubunun ilk yarıyıl performans sonuçlarını açıkladı. 2014 yılının ilk yarıyıl sonuçlarına göre Huawei toplam 64 milyon 210 bin adet cihaz satışı gerçekleştirdi. Bir önceki yıla göre yüzde 62 artan cihaz satışının 34 milyon 270 binini akıllı telefonlar oluşturdu.

Huawei’nin 2014 ilk yarıyıl başarısının arkasında, Ascend P7 gibi orta üst segmente hitap eden akıllı telefonların tüketiciler tarafından beğeniyle karşılanması yatıyor. Huawei’nin üst segmente yönelik cihaz üretim stratejisi cihaz grubunun gösterdiği büyüme eğrisinde önemli bir etkiye sahip olmanın yanı sıra, Huawei’nin küresel pazarlarda marka bilinirliğini artmasına da katkıda bulunuyor.

IDC: ‘Huawei, geçen yılın ikinci çeyreğine göre yüzde 95.1 büyüdü’

Uluslararası araştırma şirketi IDC’nin 2014 ikinci çeyrek araştırma sonuçlarına göre Huawei küresel akıllı telefon pazarında 3’üncü sırada yer alıyor. IDC verileri, Huawei’nin 2014 ikinci çeyreğinde önceki yıla kıyasla bu alanda en yüksek büyümeye imza atan şirket olduğunu ortaya koyuyor.

Huawei, önceki yılın ikinci çeyrek sonuçlarına kıyasla bu dönemde cihaz alanında yüzde 95.1’lik rekor büyümeye imza attı.

Küresel pazarlarda Huawei markası güçleniyor

Huawei’nin son altı ay boyunca gösterdiği performansın büyük kısmı, Huawei’nin son dönemde pazarlama faaliyetlerine ağırlık verdiği küresel pazarlardaki satışlardan oluşuyor. 2014 yılının sadece ilk 3 ayında Huawei, Asya, Latin Amerika, Ortadoğu ve Afrika’ya gönderdiği akıllı telefon sayısını önceki yıla göre yüzde 85 artırarak 20 milyon 560 bine çıkardı.

Ortadoğu ve Afrika pazarında yüzde 550’lik rekor büyüme

Huawei, ilk yarıyıl boyunca Ortadoğu ve Afrika pazarlarında yüzde 550’lik rekor büyüme sergilerken, cihaz satışlarını Avrupa’da yüzde 120, Latin Amerika’da yüzde 275, Asya Pasifik bölgesinde yüzde 180 artırdı.

Kantar Worldpanel ComTech’ün araştırma sonuçları göre, Huawei akıllı telefon satışları, beş büyük Avrupa pazarı olan İngiltere, Almanya, Fransa, İtalya ve İspanya’da yüzde 123 artış gösterdi. Kantar Worldpanel ComTech Stratejik Araştırma Direktörü Dominic Sunnebo konuyla ilgili olarak “Avrupa’da telefon piyasasındaki çeşitlenme trendi hız kazanırken, Avrupa pazarına yeni giren Huawei gibi markalar yerleşik markaları zorluyor” yorumunu yaptı.

Huawei, 2014 yılı ikinci yarısında 4G LTE pazarındaki büyüme odaklı faaliyetlerine ve tüketiciye yönelik cihazlarıyla inovatif teknolojik gelişimi sürdürmeye devam edeceğini açıkladı.

Huawei telekom operatörleri, açık kanal ve çevrimiçi satış kanallarındaki işbirliklerinin yanı sıra, tüm dünyadaki tüketicilere orta ve üstü segmentlerde 4G LTE’li akıllı ve giyilebilir cihazlar sunmayı amaçlıyor.

2014 ilk altı ayında Huawei, Ascend Mate 2 4G ve Ascend P7 gibi 4G LTE özellikli yüksek nitelikli modelleri piyasaya sundu.

Huawei Ascend P7, Ağustos ayının ilk haftasında Türkiye’deki tüketicilerle buluşacak.