Çinli teknoloji devi Huawe'nin Dönüşümlü CEO’su Guo Ping Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ü İstanbul'da ziyaret etti. 12 yıldır Türkiye'de yaptığı yatırımlar ve Türk Telekom, Turkcell, Vodafone, Avea gibi Türkiye'nin tanınmış telekom operatörlerine verdiği hizmetler ile dikkat çeken Çinli teknoloji devi, görüşmede Huawei'nin gelecek birkaç yıl içindeki Türkiye’ye yönelik planlarını anlattı.

Şirketin Dönüşümlü CEO’su Guo Ping: "Son on yıldır, Türkiye'deki iş gelişimimize verdikleri destekten ötürü Sayın Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e ve Türk hükümetine minnettarız. Türkiye, Avrasya bölgesindeki en etkili ülkelerden biri. Pazar büyüklüğü ve jeopolitik konumu itibarıyla büyük avantajlar sunuyor. Orta Asya ve Kafkasya Bölgesi genel merkezimizi bu ülkede konumlandırmamızın ana sebebi de bu. Huawei olarak, Türkiye'nin '2023 Vizyonu' stratejisine aktif olarak katılacak, Türkiye'nin bilgi ve iletişim teknolojileri stratejisinin yürütülmesini kolaylaştıracak ve dünya lideri ürün ve çözümlerimizle Türk insanının iletişim deneyimini geliştireceğiz" dedi.

Huawei'nin bilişim sektöründe global ölçekte önemli bir yere sahip olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, "Huawei'nin Türkiye'deki başarılı faaliyetlerinden ve imza attığı farklı alanlardaki projelerinden memnuniyet duyuyorum" dedi.