Huawei, 2014 Mobil Dünya Kongresi (GSMA Mobile World Congress MWC 2014) kapsamında TalkBand B1 akıllı saatini tanıttı. Konuşma ve günlük aktivitelerin takibi için ideal bir çözüm ortaya koyan TalkBand B1 akıllı saat, Çinli şirketin giyilebilir teknoloji kapsamında taıttığı ilk ürün olarak karşımıza çıktı.

Huawei TalkBand B1: Hayatınızın Kontrolünü Elinize Alın
 
Huawei TalkBand B1, Huawei MediaPad X1 ile birlikte hareket halinde konuşma ve hayatınızın akışını izleme adına harika bir çözüm sunuyor. Gelişmiş kablosuz bağlantı özellikleri ve günlük hayata dair aktivitelerinizi sürekli takip edebilme yeteneği sayesinde Huawei TalkBand B1, hareket halindeyken bile hayatınızın akışını kolayca kontrol altında tutmanıza yardımcı oluyor.
Bileğinize takabileceğiniz TalkBand B1, 1.4 inçlik esnek OLED ekrana sahip ve BluetoothTM 4.1 standardını destekleyen kulaklığı sayesinde 7 saat kesintisiz konuşmaya izin veriyor. Android 2.3, iOS 5.0 veya üzeri mobil işletim sistemine sahip tüm cihazlarla çalışabilen TalkBand B1, NFC yardımıyla kolayca eşleştirilebiliyor. Ayrıca güvenliği sağlamak adına, eşleştiği cihazın 10 metreden fazla uzaklaşması halinde titreşimle sahibini uyarıyor.



TalkBand B1’in kablosuz aktivite izleme özelliği sayesinde gün içinde atılan adım sayısını, gidilen mesafe ve harcanan kaloriyi takip etmek mümkün. Hatta TalkBank B1 ile uyku sürenizi ve kalitenizi ölçebiliyor, akıllı alarm özelliğiyle kısa süreli bir kestirme için size yardımcı olmasını sağlayabiliyorsunuz.
TalkBand B1, kullanımdan kaynaklanacak eskime ve sararmalara karşı koyabilmek için adına alerji yapmayan, terlemeye dayanıklı malzemeyle üretildi ve ultraviyole korumayla kaplandı. Sadece 26 gram ağırlığında ve 14,6 milimetre inceliğindeki TalkBand B1, bileğe uyum sağlayacak şekilde kıvrımlı olarak üretildi. Kordon üzerine güvenli bir şekilde tutturulan 9,4 gramlık kulaklığı ihtiyaç anında kolayca yerinden çıkarılabiliyor. 90 miliamperlik bataryası sayesinde yeniden şarja ihtiyaç duymaksızın 6 gün çalışabilen TalkBand B1, USB bağlantısıyla yalnızca 2 saat içinde şarj oluyor.
Huawei TalkBand B1 derin siyah, grafik grisi, kar beyazı, limon yeşili, likör mavisi ve frambuaz renk seçenekleriyle pazara sunulacak. Mart 2014’te Çin’de satışa sunulacak ürün, 2014’ün ikinci çeyreğinde Japonya, Rusya, Batı Avrupa ve Orta Doğu’da 99 avroluk tavsiye edilen satış fiyatıyla raflardaki yerini alacak.