Huawei’nin yeni akıllı telefonu Ascend P7, Türk tüketicisinin beğenisine sunuldu. Şirket, Türkiye’de marka bilinirliğini artırmak için 5 milyon dolar kaynak ayırdı.

Huawei Ascend P7, Vodafone Cep Merkezleri aracılığıyla Türkiye’de satışa sunuldu. Vodafone’lular ve numarasını Vodafone’a taşıyanlar Türkiye genelindeki Vodafone Cep Merkezleri aracılığıyla tarifelerine ek 36 aya varan taksitlerle ve ayda 20 TL’den başlayan fiyatlarla yeni Huawei Ascend P7’te sahip olabilecek. Huawei Ascend P7’nin Türkiye’deki satış fiyatı 1.299 TL olarak belirlendi.
 
Çıta yukarı taşındı
 
Huawei Türkiye Genel Müdürü Zhao Gang, “Tasarım, görüntüleme ve bağlantı konusunda çıtayı daha da yükseğe taşıyan Huawei Ascend P7’yi Türkiye’deki tüketicilerle buluşturmaktan mutluluk duyuyoruz. Huawei olarak geçtiğimiz 3 yıl boyunca yüksek nitelikli ürünler geliştirmek amacıyla ortaya koyduğumuz çabaların meyvelerini topladığımız bir döneme girdik. Piyasaya sürülen akıllı telefon adedi bazında IDC’nin 2014’ün ilk yarısı için açıkladığı sonuçlara göre dünyanın 3’üncü en büyük üreticisi haline geldik. Çin ve Batı Avrupa gibi pazarlarının yanı sıra, Türkiye’de de Huawei marka bilinirliğinin ve algısının her geçen gün daha da güçlendiğini gözlemliyoruz. Bu yıl Türkiye’de Huawei’nin marka bilinirliğini güçlendirmek için 5 milyon dolar kaynak ayırdık. Artık Huawei markasını hayatın içinde çok daha fazla yerde göreceksiniz” diye konuştu.  Vodafone Türkiye Kıdemli Pazarlama Müdürü Onur Yeniay ise “Dünyanın 4G destekli en gelişmiş internet teknolojisine sahip telefonu Huawei Ascend P7’yi, Türkiye’de ilk kez  satışa sunuyoruz” dedi.
 
7 katmanlı motif
 
Ascend P7; 5 inç boyutunda 1080x1920 Full HD çözünürlüğünde ekran, 8 megapiksel ön ve 13 megapiksel arka kamera, 4 çekirdekli yüksek performanslı işlemci ve günlük kullanımdan kaynaklanabilecek çizilmeleri önlemek üzere her iki yüzde yer alan Gorilla Glass 3 kaplama dikkat çekiyor. Telefonun arka yüzünde yer alan ve 7 katmanın üst üste bindirilmesiyle oluşan özel motif, lüks saatlerdeki farklı görünümü kazandırıyor.