Türk Telekom,  veri ambarı ve iş zekâsı projesiyle başlayarak 2007 yılından bu yana SPSS ürününü kullanıyor. Dünyanın önde gelen istatistiksel analiz ve veri madenciliği yazılımı olan IBM SPSS ile yapılan projelerin vizyonuyla şirket, 2012’de yaklaşık 3 milyon TL tasarruf sağlamayı başardı.
Dünyada olduğu gibi Türkiye’de de kendi sektöründeki en büyük şirketlerin tercihi olan IBM SPSS yazılımları ile Türk Telekom 2007 yılından beri büyük verilerle, abone/müşteri seviyesinde her türlü analizi ve modelleme çalışmasını kolaylıkla ve hızla yapabiliyor. Telekom bünyesinde risk modellemesi, trafik tahmini, tarife simülasyonu, eğilim modellemeleri gibi kuruma yenilikçi vizyon katan pek çok proje IBM SPSS Modeller çözümleri kullanılarak tasarlandı.
Türk Telekom, esneklik, birinci sınıf hizmet sunabilmek ve değişen piyasa koşullarına ve müşteri tercihlerine cevap verecek bir müşteri verisine odaklı bir veri madenciliği projesi hayata geçirmek için IBM Türk’ü seçti. IBM SPSS ürünü, müşteri odaklı hareket edebilmek ve sürdürülebilir rekabet avantajı elde etmek için uygun kararlar alabilecek bir altyapı kurmak, müşteriyi tanımak, kullanım kalıplarını çıkarmak, ihtiyaçları belirlemek ve üretilen bilgileri hızlı bir şekilde ilgili karar alıcı birimlere sunabilmek açısından Türk Telekom’un ihtiyaçlarıyla örtüşen bir çözüm oldu. Bugün Türk Telekom’da IBM SPSS Modeller çözümü temel olarak veri madenciliği/modelleme çalışmalarında, veri analizi, zaman zaman da kullanım kolaylığı nedeniyle analitik modelleme ekibi tarafından ETL amacı ile de faydalanılıyor. Şirket 2012’de IBM  SPSS ile yapılan projelerin vizyonu ile yaklaşık 3 milyon TL tasarruf sağladı.
Tahmine dayalı analitik çözümleri kurumların bir sonraki adımda olabilecekleri öngörmesine, karar vericilerin bu öngörülerle eş zamanlı olarak desteklenmesine ve böylelikle sorunların çözümü¨ için en etkin aksiyonları alabilmelerine yardımcı oluyor”  diyen IBM Türk Yazılım Grubu İş Analitiği Teknik Satış Sorumlusu Umut Şatır projeyle ilgili olarak şöyle konuşuyor: “Bu bağlamda, bugün ülkemizin yenilikçilik ve girişimci kurumlarından Türk Telekom’un tahmine dayalı analitik ihtiyacı için SPSS doğru ve etkin bir çözüm oldu.”
Seçim sürecini ve SPSS’in öne çıkan özelliklerini değerlendiren Türk Telekom Analitik Modelleme Bölüm Müdürü Serkan Aydın: “Veri ambarının gerek platform gerekse veri modeli seviyesinde olgunluk düzeyi dikkate alınarak hem veri kaynakları ile entegrasyonu esnek hem de yönetilebilirlik noktasında minimum kaynak gereksinimi yaratacak ve en önemlisi de kullanıcı dostu bir veri madenciliği ürünü satın almayı hedefledik” diyor ve ekliyor: “IBM SPSS Modeller veri madenciliği çözümünün seçilmesinde ürünün esnek, kullanıcı-dostu olması ve veri madenciliği için gerekli tüm algoritmaları içeriyor olması önemli etkenlerdi. Buna paralel olarak ürünün fayda/maliyet karşılaştırmaları da alternatif ürünlere göre önemli bir avantaj oluşturdu.”