100’den fazla çözüm ortağı ile işbirliği yaparak hazırlanan IBM Dijital Pazarlama Ağı, Pazarlama Yöneticilerine ve ekiplerine geliştirdikleri yeni pazarlama hizmetlerini daha hızlı ve daha kolay bütünleştirme seçeneği sunarak hizmetlerin etkinliğini gerçek zamanlı olarak ölçme ve optimize etme fırsatı sunuyor.
IBM’in Akıllı Ticaret girişiminin bir parçası olan IBM Dijital Pazarlama Ağı, pazarlama birimlerinin, kişisel tüketici davranışlarına dayanarak daha tutarlı ve ilgi çekici müşteri deneyimi oluşturmalarına yardımcı olmak için Google Display Network, Doubleclick Search ve Badgeville gibi pazarlama hizmetleriyle gerçek-zamanlı analitiği birleştirme özelliğine sahip. Müşteriye, ilgili deneyimler sunabilme becerisinin son derece önem kazanırken IBM’in 2013 Pazarlama Araştırması, yetersiz ve tutarsız müşteri deneyimleri nedeniyle kurumların her yıl 83 milyar dolarlık satış kayıpları yaşadığını gözler önüne seriyor.

Yeni ağ, pazarlamacıların müşteri ilişkilerini geliştirmelerine ve müşteriye yanıt vermelerine yardımcı oluyor. Mobil ve e-ticaret için özelleştirilmiş gösterge panolarında, ağ genelinde gerçek zamanlı olarak etkinliklerin izlenebilmesi sayesinde dijital pazarlamacılar, kampanyalarının tüm kanallarda nasıl performans gösterdiğini görüntüleme yetisi kazanıyorlar. Özellikle şirketlerin artarda son üç yıldır çevrimiçi reklam satışlarında iki haneli büyüme sağladıkları ve bu büyümenin geçtiğimiz yıl 36,6 milyar doları aştığı bir dönemde bu özellik daha da önem kazanıyor. (Etkileşimli Reklamcılık Ofisi, Internet Reklamcılığı Gelir Raporu, 2012).
IBM Dijital Pazarlama Ağı, bulut genelindeki dijital verileri tüm ilgili teknolojilere gerçek zamanlı olarak bildirmek için tek bir “altın etiket” yaklaşımını kullanıyor ve IBM’in Pazarlama Yöneticileri için geliştirdiği bulut çözümlerinin bir parçası olan IBM Dijital Pazarlama Optimizasyonu ile çalışıyor. Kolay kullanımlı sürükle-bırak arayüzü, bu hizmetleri iki tık gibi kısa bir sürede birbirine bağlıyor. Bu yaklaşım, aynı zamanda her hizmeti özel olarak entegre etme gereksinimini de ortadan kaldırıyor ve siteleri yavaşlatan gereksiz etiketleri yönetme yükünü hafifletiyor.