Yeni açıklanan IDC MarketScape 2014 yılı Dünya İş Danışmanlığı Hizmetleri Sağlayıcıları değerlendirmesinde IBM, Stratejik ve Analitik Danışmanlık uygulamalarıyla lider seçildi.
600’ün üzerinde müşteriyle konuşarak hazırlanan IDC MarketScape raporu IBM’in dünya genelindeki diğer şirketlerle karşılaştırıldığında, değer getiren inovasyon yaratma ve şirket genelinde inovasyonu destekleme konusunda tüm şirketler arasında en yetenekli olarak görüldüğünü ortaya koyuyor.
IBM’in iş danışmanlığı liderliğinde; veri odaklı hızlı değişimi desteklemek için sosyal ağlar, mobil, analitik ve bulut gibi teknolojilere yaptığı yatırımlarla müşterilerine yol gösterme başarısı etkili oldu. IBM’in ön ofis odaklı müşteri gündemi, kuruluşların büyük verilerden elde ettikleri yeni iş öngörüleriyle müşteri etkileşimi ve kişiselleştirilmiş yaklaşımlar geliştirerek benzersiz modeller oluşturmalarına yardımcı oluyor.
IBM’in bu alandaki liderliğini değerlendiren Küresel Hizmetler Ülke Müdürü Yeşim Taşlıoğlu, “Yeni etkileşim modellerinin, ön ofis gündemini yeniden şekillendirdiğini görüyoruz. Yakında iş stratejileri ile veri kullanımı arasında bir ayrım kalmayacak” diyor ve ekliyor: “IDC MarketScape Raporu, IBM’in Interactive Experience (Etkileşimli Deneyim) ürünü gibi türünün ilk örneği olan ve bireylere özel hizmetler sunmayı desteklemek için veri ve analitiği kullanarak müşteri deneyimini yeniden tanımlayan danışmanlık uygulamalarına olan gereksinimi gözler önüne seriyor.”
Bu rapor IBM’in, müşterilerin büyüme ve önemli süreçlerini dönüştürme yönündeki seçeneklerini belirleyip, uygulamalarına yardımcı olma konusunda “en yetenekli” şirketler arasında yer aldığını gösteriyor. Raporda aynı zamanda IBM’in müşterilerin, risk yönetimi, operasyonel verimliliği artırma ve yeni pazarlara veya coğrafi bölgelere açılma gibi alanlara yardımcı olma konusunda da “en yetenekli şirket” olarak görüldüğüne vurgu yapılıyor. IDC MarketScape raporu şu ifadeyi kullanıyor: "Genel olarak, dünya çapındaki müşteri geri bildirimine göre değerlendirildiğinde IBM, kalite açısından mükemmel bir itibara sahiptir."
 
IDC MarketScape raporuna ilişkin daha kapsamlı bilgi için https://www.idc.com/MarketScape/index.jsp adresini ziyaret edebilirsiniz.
IBM İş Danışmanlık Hizmetleri hakkında daha fazla bilgi için http://www.ibm.com/services/gbs adresini ziyaret edebilirsiniz.