Dünya Bankası Grubu kuruluşu IFC, uluslararası veri merkezi şirketi Zenium’a İstanbul’da açıp işleteceği 12.00 metrekarelik veri merkezi Istanbul One için 25 milyon dolar tutarında finansman sağlıyor. Yatırımın Türkiye’deki firmaların IT altyapısına erişimini artırması hedefleniyor.
Zenium Istanbul One, İstanbul’un ticari veri merkezi kapasitesini neredeyse iki katına çıkaracak ve Türkiye’nin operatörlerden bağımsız ilk toptan veri merkezi olacak. Son teknoloji ürünü bu tesisin yerel ve uluslararası firmalara veri merkezi ihtiyaçlarını en yüksek standartlarda, sorunsuz ve güvenli bir şekilde sunması hedefleniyor. Istanbul One’dan veri merkezi hizmeti alan firmalar kendi işlerine odaklanma imkanı bulurken,kuruluşları için hayati önem taşıyan IT ekipman ve uygulamalarının tüm mülkiyet ve denetimini ellerinde bulundurmaya devam edebilecekler.
 
Zenium’un Kurucu ve CEO’su Franek Sodzawiczny imzalanan kredi anlaşması ile ilgili olarak şunları söyledi: “Gelişmekte olan ekonomilerde teknoloji sektöründe tecrübeli bir yatırımcı olan IFC’nin Zenium’a desteği sayesinde Türkiye’de sağlam bir temel oluşturmayı ve operasyonlarımızı büyütmeyi hedefliyoruz.”
 
Zenium Türkiye Ülke Müdürü Aslıhan Güreşçier de şunları ekledi: “IFC’nin yatırımı, Türkiye'nin ilk toptan veri merkezi Zenium’un Türkiye’de gördüğü fırsatı teyit etmekte ve Doğu ve Batı arasında doğru zamanda ve doğru yerde yeni bir dijital köprü kurduğumuzu göstermektedir.”
Türkiye’deki en yüksek seviyeli deprem yönetmeliklerine uygun olarak inşa edilen veri merkezinin dayanıklı ve sağlam binaları, aynı zamanda en yeni bina yönetim sistemi teknolojileri ve çok çeşitli destek sistemleriyle donatılıyor. Istanbul One’nın, Türkiye’deki veri merkezi piyasasını büyütmesi, pazara rekabet getirerek Türkiye’deki artan talebe cevap vermesi ve dünyada
hızla büyüyen bulut bilişim sektörünün Türkiye’de de büyümesi için örnek teşkil etmesi bekleniyor.
Bugünün dünyasında bilgi teknolojilerinin ekonomik gelişme için öneminin arttığına dikkat çeken IFC Telekomünikasyon, Medya ve Teknoloji Direktörü Atul Mehta sözlerine şunları ekledi: “Zenium’un İstanbul‘da kurup işleteceği yeni veri merkezi sayesinde yerel ve uluslarası firmalar elektronik ortamdaki verilerini masrafsız, güvenilir ve emniyetli bir şekilde depolayabilecek, böylelikle Türkiye’deki iş ve yatırım ortamının iyileştirilmesine katkıda bulunacak.”
Dünya Bankası Grubu üyesi IFC,Türkiye’de yaklaşık 50 yıldır özel sektörün kalkınmasını desteklemektedir. Türkiye, toplam yaklaşık 4,3 milyar dolarlık mevcut yatırım portföyü ile IFC’nin tüm küresel portföyü içerisinde en büyük üçüncü ülke konumunda yer almaktadır. IFC, 2012-2016 Ülke Ortaklık Stratejisi çerçevesinde Türkiye’de özel sektöre toplam 2.8 milyar dolar tutarında destekte bulunmuştur.