Avrupa, Ortadoğu ve Afrika’nın (EMEA) en hızlı büyüyen 500 teknoloji şirketini belirleyen Deloitte Teknoloji Fast500 EMEA 2013 Programı’nın sonuçları Londra’da gerçekleştirilen törenle açıklandı.
Son dört senede olduğu gibi Fransız şirketlerin liderlik ettiği Deloitte Teknoloji Fast500 Programı’nda, dijital sinema konusunda uzman Ymagis, EMEA bölgesinin en hızlı büyüyen teknoloji şirketi olurken; Deloitte Teknoloji Fast50 Türkiye 2013 Programı’nın birincisi 1001 teknoloji ise sekizinci sırada yer aldı. Programda İlk 10’da yer alan ikinci Türk firması ise Vector (dokuzuncu) oldu.
Türk şirketlerinin durumunu değerlendiren Deloitte Türkiye TMT Endüstri Lideri ve Şirket Ortağı Tolga Yaveroğlu; “Deloitte Teknoloji Fast50 ve Fast500 programları Türk teknoloji şirketlerine uluslararası platformda bilinirliğin ve işbirliğinin yolunu açarken, potansiyellerini daha da artıracak. Geçtiğimiz sene olduğu gibi listenin ilk 10’unda iki Türk şirketimizin bulunması bizim için gurur verici. Bu şirketler, sadece Türkiye’de değil, başta EMEA bölgesi olmak üzere tüm uluslararası ortamlarda Türkiye’nin adını teknoloji sektöründe duyurmayı başarıyor” dedi.
13’üncü yılını kutlayan programa, Avrupa, Ortadoğu ve Afrika Bölgesi’nde 24 ülkeden 1000’in üzerinde şirket katıldı. Fast500 listesinde bulunan şirketlerin ortalama büyümesi ise %1.400 olarak saptandı.
 
Türkiye bu yıl da altıncı ülke
 
Deloitte Teknoloji Fast500 2013 EMEA Programı’nda en hızlı büyüyen teknoloji şirketleri Fransa’dan (86 şirket) çıkarken, onu 71 şirket ile İngiltere, 52 şirket ile de İsveç takip etti. Türkiye ise 30 şirket ile programda yer alarak, altıncılığını korudu.

 
Yazılım yine ilk sırada
 
Programda sektörlere göre dağılımda yazılım, %43’lük pay sahibi oldu. Aynı dağılımda ikinci sırada internet (%22) yer alırken onu telekomünikasyon-network (%15), yarı iletken, parça ve elektronik (%7), biyoteknoloji-ilaç-medikal ekipman (%5), çevre dostu teknolojiler (%3), medya/eğlence (%3) ve bilgisayar donanımı (%2) takip etti.