Türk bilişim sektörünün lider oyuncularından Index Grup, düzenlediği basın toplantısında 2014’e ait finansal sonuçlarını ve 2015 hedeflerini paylaştı.
Grubun mali sonuçlarının ve hedeflerinin kamuoyuyla paylaşıldığı toplantıda konuşan Index Grup Yönetim Kurulu Başkanı Erol Bilecik, son günlerde yaşanan dolar artışının, Apple ve Avea işbirliklerinin şirkete etkileri hakkında soruları cevapladı.
 
DOLARDAN TL’YE DÖNDÜK
Son dönemde yaşanan dolar artışını dikkatle takip ettiklerini belirten Bilecik, “Grup olarak iş yaptığımız tedarikçilerin yüzde 67’si ile TL üzerine çalışıyoruz. Apple, LG, Sony ve Canon gibi markalardan satın almalarımızı TL olarak yapıyoruz. Örneğin Apple, bizden aldığı siparişleri yurtdışından kendisi ithal ediyor, ürünleri bize TL karşılığında veriyor. Kur farkını üreticiler yönettiği için biz ve bayilerimiz dolardaki artıştan etkilenmiyoruz. Döviz cinsinden satın almalarımız, toplam üreticilerin yüzde 30’luk bir kısmını kapsıyor. Örneğin HTC gibi markalar. Burada da ileriye dönük döviz pozisyonumuza çok dikkat ediyoruz. Dolardaki artışa rağmen 2015 yılında 1,5 milyar dolar civarında ciro hedefliyoruz.” dedi.
Index’in dolar pozisyonu hakkında bilgi veren bir diğer isim şirket CFO’su Halil Duman, 2014 mart ayında fonksiyonel para birimini dolardan TL’ye çevirdiklerini ve bilançolarını TL olarak düzenlediklerini açıkladı.
 
AVEA VE APPLE BÜYÜMEMİZDE ÖNEMLİ ROL OYNADI
İşbirlikleri hakkında da bilgi veren Bilecik, Avea ve Apple ile ilgili olarak şöyle konuştu: “2014 yılında Index Grup olarak önce Apple, daha sonra Avea distribütörlük işbirlikleriyle mobil ve telekomünikasyon sektörüne giriş yapmıştık. Şimdi Telekom sektörünün önemli oyuncularından biri olma yolunda emin adımlarla ilerliyoruz ve 2015’te bu alandaki yatırımlarımıza devam edeceğiz.
Grup şirketlerimizden Datagate’in Avea’nın dağıtıcısı olması, hem Telekom sektörüne adım atmamızı sağladı hem de her yıl önemli büyümelere katkıda bulunabilecek kritik bir gelişme olarak Index Grup tarihinde yer etti. Bu anlaşma ile birlikte Index Grup olarak 10 akıllı cep telefonu üreticisiyle distribütörlük anlaşması yaparak mobil dünyanın güçlü oyuncuları içinde yer almayı başardık. Apple’ın dün akşam tanıttığı akıllı saati Apple Watch ve diğer yeni ürünleri, bizi sektörde daha ilerilere taşıyacak.” 

TEKNOLOJİDEN SONRA İNŞAAT SEKTÖRÜNE BÜYÜK YATIRIM
Index Grup'un inşaat yatırımları hakında da bilgi veren Bilecik, toplam 200 milyon dolar yatırım değeri olan Seba Office Boulevard projesinde hasılat payının %40,5 olduğunu açıkladı. 

2014 yılında Seba İnşaat ortaklığıyla hayata geçirilen ödüllü Seba Office Boulevard Projesi'nin, bu yıldan itibaren Kâğıthane-Cendere’de 24 bin 651 metrekarelik alan üzerinde yükseleceğini aktaran Bilecik, Seba Office Boulevard projesinin tüm yatırımcılar ve paydaşlar için “çok değerli bir kazanım öyküsü” olacağının altını çizdi.