Bünyesinde İndeks Bilgisayar A.Ş. (INDES), Datagate Bilgisayar A.Ş. (DGATE), Despec Bilgisayar A.Ş. (DESPC), Neteks İletişim Ürünleri A.Ş., Artım Bilişim A.Ş., Homend Elektrikli Cihazlar A.Ş. ve Teklos Lojistik A.Ş.’yi  bulunduran Türkiye’nin lider bilişim teknolojileri grubu Indeks, her yıl düzenlediği değerlendirme toplantısında 2014 yılı performansını ve önümüzdeki dönem hedeflerini açıkladı.
 
Dünyada ve Türkiye’de bilişim sektörünün rakamsal büyüklüklerinin değerlendirilmesiyle başlayan toplantı, bilişim sektöründeki dönüşümün, Index Grup iştiraklerinin 2014 yılı çalışmalarının ve 2015 hedeflerinin paylaşılmasıyla devam etti.
 
2014 yılında önemli gelişmeler
Grubun 2014 performansının ve 2015 hedeflerinin kamuoyuyla paylaşıldığı toplantıda konuşan Bilecik, “Index Grup olarak 25. yaşımızı kutladığımız 2014 yılı,  uzun süredir adım adım ilerlettiğimiz yatırımların meyvelerini toplamaya başladığımız, önemli atılımların kaydedildiği ve pozitif rakamların ortaya çıktığı bir yıl oldu. Gerek 2014 yılı içinde yaptığımız ve gerekse 2015 yılında hedeflediğimiz yatırımlarla geleceğe emin adımlarla yürüyoruz” dedi.
 
Index Park yatırımı ve Teklos Lojistik Üssü
İştiraklerinin ve yönetim merkezini Kâğıthane’deki 7 bin metrekarelik alana taşıyan Index Grup, 25. yılda yeniden yapılanma sürecinin en önemli aşamalarından birini tamamladı.
 
2006 yılından bu yana telekom ve bilişim firmalarına lojistik hizmet veren Teklos A.Ş.’nin operasyonlarını da grubun yeni yatırımı olan Gebze-Şekerpınar'daki 24 bin metrekarelik lojistik üssüne taşıyan Index, Bilişim Teknolojileri (BT) ve ICT pazarında lojistiğe yapılan en büyük yatırımlardan birine de imza atmış oldu. Teklos A.Ş. ise, lojistik sektöründeki güçlü oyunculardan biri haline geldi.
 
Telekom: Datagate-Avea
Telekom sektörüne giriş yapma hedeflerini 2014'te gerçekleştirdiklerini söyleyen Bilecik, “Grup şirketlerimizden Datagate’in Avea’nın dağıtıcısı olması, hem Telekom sektörüne adım atmamızı sağladı hem de her yıl önemli büyümelere katkıda bulunabilecek kritik bir gelişme olarak Index Grup tarihinde yer etti. Bu anlaşma ile birlikte Index Grup olarak 10 akıllı cep telefonu üreticisiyle distribütörlük anlaşması yaparak mobil dünyanın güçlü oyuncuları içinde yer almayı başardık” diye konuştu.
 
Bilecik, grup iştiraki İndeks Bilgisayar’ın 2013 sonunda dünyanın en değerli markalarından biri olan Apple ile imzaladığı iPhone distribütörlük anlaşmasının ise, 2014 içerisinde akıllı mobil ürünler alanında Index Grup'un büyümesine çok olumlu katkılarda bulunduğunu ve 2015'te Apple ürünlerinin Index cirosuna önemli artılar kazandıracağını vurguladı: “Son dönemlerde distribütörlüğünü yaptığımız birçok önemli BT üreticisinin akıllı cep telefonu üretmeye başlaması ile grubumuz ileriki dönemlerde mobil pazarda daha güçlü bir oyuncu olacaktır.”
 
Seba Office Boulevard projesi
2014 yılında Seba İnşaat ortaklığıyla hayata geçirilen ödüllü Seba Office Boulevard Projesi'nin ise, bu yıldan itibaren Kâğıthane-Cendere’de 24 bin 651 metrekarelik alan üzerinde yükseleceğini aktaran Bilecik, Cendere Kentsel Planlama Projesi kapsamındaki ilk iş yeri sitesi projesi olan Seba Office Boulevard'ın 1 Mayıs 2017’de tamamlanacağını söyledi.
 
Index Grup şirketi Teklos A.Ş.'nin bu projedeki hasılat payının %40,5 olduğunu belirten Bilecik, toplam 200 milyon dolar yatırım değeri olan Seba Office Boulevard projesinin tüm yatırımcılar ve paydaşlar için “çok değerli bir kazanım öyküsü” olacağının altını çizdi.
 
2015'te BT dünyasında yenilikler
Erol Bilecik, BT sektörüne yönelik yeni yatırımlardan bahsederken, bugün itibarıyla Index Grup'un BT sektöründe 8 adet notebook markasının ve Apple başta olmak üzere 9 farklı tablet ürününün distribütörlüğünü yaptıklarını aktardı. Diğer taraftan Index Grup şirketlerinin BT altyapı yatırımlarını da baştan sona yenilediklerini ve SAP'ye geçiş aşamasında olduklarını belirtti. Bu gelişmelerin 2015 hedefleriyle bağlantılı olduğunun altını çizen Bilecik, bu yılki yatırım planlarıyla ilgili olarak şöyle konuştu:
 
“2015 yılındaki yatırımlarımızı üç ana başlıkta yürütmeyi planlıyoruz. Öncelikle lojistik sektöründeki yatırımlarımıza devam edeceğiz. Aynı zamanda mobil ürün ve teknolojilere yönelik odağımızı genişleteceğiz. 2014 yılında Index Grup olarak önce Apple, daha sonra Avea distribütörlük işbirlikleriyle mobil ve telekomünikasyon sektörüne giriş yapmıştık. Şimdi Telekom sektörünün önemli oyuncularından biri olma yolunda emin adımlarla ilerliyoruz ve 2015’te bu alandaki yatırımlarımıza devam edeceğiz. Üçüncü olarak da 'value added' dediğimiz katma değer yaratacak alanlarına odaklanmayı 2015 yılında arttırmış olacağız. Bu noktada özellikle katma değerli dağıtım yapısına uygun bir şekilde kendi kurumsal yapımızı da yeniden yapılandırıyoruz. Özellikle '4S' olarak adlandırılan Software (yazılım), Server (büyük sunucular), Storage (büyük bilgi depolama ürünleri) ve Services (servisler), bizim 2015’te sıkı bir şekilde tutunacağımız katma değerli alanlar olacaktır. Bu doğrultuda 2015 yılındaki büyüme hedefimizi %22, ciro hedefini ise 3,3 milyar TL olarak planlamış bulunmaktayız. 2023’e yönelik hedefimiz ise, teknoloji kulvarında Avrupa’nın ilk beş büyük grubu içinde olmak.”
 
Rakamlarla Index Grup şirketleri
 
İndeks Bilgisayar
• 2014 yıl sonu sonuçlarına göre, konsolide net satış gelirlerini %37 artırarak 1,6 milyar TL den 2,2 milyar TL ‘ye çıkardı.
• 2013 yılı itibarıyla 89,3 milyon TL olan brüt kâr rakamı %15 artışla 103 milyon TL’ye yükseldi.
• Faaliyet giderlerinin net satışlara oranı geçen yıl %2,71 iken 2014 yılında %2,2 olarak gerçekleşti.
• Faaliyet kârı %44 artarak 40,6 milyon TL’den 58,5 milyon TL’ye yükseldi.
• 2013 yılında 5,2 milyon TL olan konsolide net kârını %385 artırarak 24,2 milyon TL’ye çıkardı.
• 2015 yılı hedefi %30 büyüme ile 2,9 milyar TL olarak belirlendi.
 
1989 yılındaki kuruluşu sonrasında, dünyanın önde gelen birçok teknoloji firması ile Türkiye distribütörlüğü bazında anlaşmalar imzaladı. Şirket halen 100’ün üzerinde dünya teknoloji devinin distribütörlüğünü yapıyor. İndeks’in dağıtımını yaptığı markalar arasında Apple, HP, IBM, Lenovo, Dell, Asus, LG, Toshiba, Microsoft, Epson, OKI, Canon, Kingstone gibi isimler bulunuyor. İndeks Bilgisayar, “INDES” koduyla 2004 Haziran’ından bu yana BIST’de işlem görüyor.
 
Datagate Bilgisayar
2006 yılının şubat ayında halkı arzı gerçekleşen Datagate Bilgisayar’ın;
• 2014 yılı net satış geliri 455 milyon TL olurken şirket, 2015 yılı net satış hedefini 768 milyon TL olarak belirledi.
 
1992 yılında İstanbul'da kurulan, 2001 ve 2003 yıllarındaki yatırımlarla %85’i (halka arz sonrası %59,24’ü) İndeks Bilgisayar tarafından satın alınan Datagate Bilgisayar A.Ş., başta İzmir, Antalya ve Konya olmak üzere 16 ili kapsayan bölgede Avea bayilerine münhasıran, akıllı telefon, tablet, aksesuar, kontör (sanal TL) ve sim kart tedarik etmektedir. Şirket, Şubat 2006’dan bu yana BIST’de işlem görüyor.
 
Despec Bilgisayar
1995 yılında kurulan Despec Bilgisayar, tamamen tüketim malzemeleri alanında faaliyet gösteriyor. Konusunda en büyük sermayeye sahip şirketin temeli, grubun ana şirketi olan İndeks Bilgisayar’ın tüketim malzemeleri alanından ayrılmasıyla ortaya çıktı.
 
• Şirketin 2014 yılı net satış gelirleri 165 milyon TL’ye ulaşırken, 2015 yılı net satış hedefi ise 189 milyon TL olarak açıklandı.
 
2010 yılında halka arz edilen Despec Bilgisayar’ın dağıtımını yaptığı markalar arasında HP, IBM, Imation, Canon, Maxell, Lexmark, Targus, Sony, OKI ve Epson gibi birçok dünya devi bulunuyor. Şirket, Aralık 2010 tarihinde hisselerinin %39,35’lik kısmını halka açtı. 
 
Neteks
1996 yılında kurulup 2001 yılında Index Grup bünyesine giren Neteks, ağ ve iletişim teknolojileri alanında faaliyet gösteriyor.
 
• Neteks’in 2014 yılı net satış geliri 241 milyon TL, 2015 ciro hedefi ise 250 milyon TL’dir.
 
Neteks ağ ve iletişim teknolojileri alanındaki ürünlerin bir numaralı dağıtıcısı olma hedefine doğru ilerlerken, Cisco Systems, Nortel Networks, 3Com, HP Networking, Avaya gibi büyük kuruluşlarla iş ortaklığı içinde hareket ediyor. Ürün satışının yanı sıra projelendirme ve uygulama konularında da firmalara yol gösteren şirket, Temmuz 2007’den bu yana iletişim ağı, güvenlik, mobilite ve yakınsama ürünlerinde dünya liderlerinden biri olan Westcon Group ile %50-50 ortaklığa sahip bulunuyor.
 
Artım Bilişim
2003 yılında İstanbul’da kurulan Artım Bilişim A.Ş. dağıtımını üstlendiği ürün ve servisler ile Bilişim Teknolojileri endüstrisindeki lider firmalardan olmayı amaçlıyor.
 
• Artım’ın 2014 yılı net satış geliri 63 milyon TL oldu. 2015 ciro hedefi ise, 78 milyon TL olarak açıklandı.
 
Özellikle finans, lojistik ve depolama alanlarında satış öncesi ile sonrası hizmetlerinin kullanımı sırasında katma değerli servis sunumunu geliştirmeyi amaçlayan şirket, İstanbul ve Ankara’daki ofislerinde bilişim dünyasının ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik faaliyet gösteriyor. Artım Bilişim 2011 yılından itibaren tüm çözümlerini Index Grup güvencesi ve gücü altında sunmaya devam ediyor. 
 
Teklos
Index Grup bünyesinde telekom ve bilişim firmalarına lojistik hizmet veren Teklos A.Ş.’nin 2014 yılı net satış geliri 16 milyon TL oldu. Şirket, 2015 yılında net satılarını 25 milyon TL’ye çıkarmayı hedefliyor.