Birleşik Krallık hükümeti, Kuzey Kore'yi, küresel WannaCry ransomware saldırısından sorumlu tutuyor. Kuzey Kore'nin devletinin suçlu olduğu uzun zamandan beri kuşkulanıldığı halde, İngiltere tarafından resmen bu tanımlama kullanıldı.

İngiltere Güvenlik Bakanı Ben Wallace, BBC'ye yaptığı açıklamada, "Bu saldırının yabancı bir devletten oldukça kuvvetli bir şekilde geldiğine inanıyoruz. Kuzey Kore, sistemimize yapılan bu dünya çapındaki saldırıya karıştığına inandığımız devlettir. Mümkün olduğunca emin olabiliriz. "

Wallace, İngiltere'nin siber silahlar geliştirdiğini, ancak "düşman devletlere" karşı saldırıların "sıradan vatandaşlar için sonuçları olacağını", yani yazılımlarını güncellemesi ve şifreleri değiştirmesi gerektiği konusunda uyarıda bulunduğu ve büyük şirketlerin risk altında olduğunu belirtti.

Ulusal Denetim Bürosu, Cuma günü yayınlanan bir raporda, Sağlık Bakanlığı'nın kritik IT sistemlerini iyileştirmek için çok yavaş olmasını eleştirdi. Temmuz 2016'da yayınlanan Ulusal Veri Koruyucu ve Bakım Kalite Komisyonu'ndan gelen haberlerde, siber saldırıların hasta güvenliğini tehlikeye atabileceği konusunda uyarıda bulunulmasına karşın, sağlık bakımı departmanı WannaCry'nin vurduğu zamana kadar yeterince önemli iyileştirme yapılmadığını açıkladı.