İngiltere Rekabet ve Piyasalar Kurumu (CMA), Microsoft'un oyun firması Activision Blizzard'ı 69 milyar dolara satın alma teklifine yeşil ışık yakarak anlaşmanın önündeki son büyük engeli de ortadan kaldırdı.

CMA, Microsoft'un Call of Duty gibi oyunlar da dahil olmak üzere Activision'ın geçmiş ve gelecek kataloğunun Avrupa Ekonomik Alanı dışındaki bulut yayın haklarını Fransız oyun yayıncısı Ubisoft'a lisanslamasını içeren revize edilmiş bir anlaşmaya son onayı verdi.

CMA'nın CEO'su Sarah Cardell, "Microsoft'a, endişelerimizi kapsamlı bir şekilde ele almadığı takdirde anlaşmanın engelleneceği yönünde net bir mesaj ilettik ve bu konuda kararlılığımızı koruduk. Activision'ın bulut yayın haklarının Ubisoft'a satılmasıyla, Microsoft'un bu önemli ve hızla gelişen pazar üzerinde hakimiyet kuramamasını sağladık. Dünya çapında bu sonucu elde eden tek rekabet kurumuyuz" dedi.

Microsotf yöneticisi Brad Smith, "CMA'nın bugünkü kapsamlı incelemesi ve kararı için minnettarız. Dünya çapında oyunculara ve oyun sektörüne fayda sağlayacağına inandığımız bu satın alma işlemini tamamlamak için son yasal engeli de aşmış bulunuyoruz" diye konuştu.

Microsoft'un Activision Blizzard'ı satın alması Sony hisselerini vurdu

 

Microsoft'un Activision'ı satın almasında son tarih uzatıldı

 

Microsoft'un Activision Bizzard'ı satın alma sürecine darbe