İnnova’nın konsorsiyum üyeleri arasında yer aldığı Avrupa Birliği Ar-Ge projelerinden Hipermed projesi, Celtic Mükemmellik Ödülleri’nde gümüş ödüle layık görüldü. Proje, hastaların doktor ile görüşmek için hastaneye gitmesine gerek kalmadan, uzaktan terapi yapılabilmesi için gereken teknoloji platformunu sağlıyor.
 
Polonya’nın Poznan kentinde yapılan Celtic Mükemmellik Ödülleri’nde İnnova’nın konsorsiyum ortağı olarak yer aldığı teletıp projesi HIPERMED (HIgh PERformance teleMEDicine platform), gümüş ödül kazandı. Hipermed ile teletıp uygulamalarının görüntü aktarımlarında belli bir transfer kalitesi ve "doktor-doktor" ve "hasta-doktor" arasında yüksek etkileşim sağlanıyor. Bütün istemci uygulamaları ortak bir arayüzde buluşturan Hipermed, her türlü teletıp uygulamasına altyapı oluşturabilecek ortak bir platform sunuyor. Proje sayesinde, uzaktan sağlık hizmetleri verilebilmesi için gerekli teknik altyapının sağlanmasıyla, hastaların terapi için büyük kentlere gitmeden, doktor ile görüşmeleri uzaktan gerçekleştirebilmeleri ya da başka ülkedeki uzmanlardan sağlık hizmeti alabilmesinin önü açılmış oluyor.
 
İspanya, Türkiye, Polonya, Fransa, İsveç ve İsrail olmak üzere toplam 6 ülke ve 17 firmanın yer aldığı konsorsiyumun gerçekleştirdiği proje ile farklı tıbbi uygulamaları destekleyebilen bir teletıp platformu tasarlandı. Platformun  IP protokolü üzerinden network hizmetleri sunması, oturum başlatma protokol (SIP) kontrolü ile görüntülü iletişim hizmetlerini desteklemesi ve birleşik servis tabanlı mimarinin temel alındığı (SOA), açık kaynak kodlu bir platform olması amaçlanıyor.
 
Projede İnnova imzası
 
Proje kapsamında İnnova, dil ve konuşma bozukluklarının uzaktan tedavisine yönelik Android konuşma terapisi uygulama senaryosunu geliştirdi. Konuşma terapisinin, işitme kayıplı çocuklar, yarık dudak/yarık damak, beyinsel hasar, zihinsel engelliler, gecikmiş konuşma, harf hataları ve işitme kayıplı yetişkinler (afazi / travma sonrası) için kullanılması amaçlanıyor. Odyoloji ana bilim dalı tarafından uygulanan konuşma terapisi, haftada 2 gün ve ortalama 30 dakika sürüyor. Konuyla ilgili hastaların %90’ı 3 büyük kentin dışında olup mevcut terapi sadece az sayıda ilde gerçekleştiriliyor. İnnova tarafından geliştirilen uygulama bu soruna çözüm getiriyor.