Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık İSO İnovasyon Ödülleri Töreni’nde yaptığı konuşmada “Bakanlık olarak sorumluluğumda olan TÜBİTAK’ın, KOSGEB’in ve bakanlığımızın, büyük bir kısmı hibe olmak üzere, doğrudan verdiği destek rakamı bu yıl 1 milyar 576 milyon lira olacak. Korkuyorum ki, harcayamayacağız tamamını. İstiyorum ki paramız yetmesin ve biz diyelim ki, bu bize yetmedi, kaynak alalım bütçeden” dedi. 

KATOLİK NİKAHI KIYALIM

Türkiye’de üretilen şu andaki teknoloji düzeyinin ağırlık merkezinin düşük orta teknoloji düzeyi olduğunu belirten Işık, eğer 500 milyar dolarlık teknoloji düzeyi yakalayacaksak, teknoloji düzeyinde vites büyütmeye ihtiyacı olduğunu kaydetti. Sanayicinin inovasyon kabiliyetinin bir yere kadar geldiğinin altını çizen Işık, burada üniversitelerin sanayiye omuz vermesi gerektiğini ifade etti. Törende sadece Yıldız Teknik Üniversitesi’nin rektörünü gördüğünü belirten Işık, “İTÜ, Boğaziçi’nin rektörü yok. Bu toplantıda bu rektörlerimizin de bulunmasını, akademik camiamızın daha etkin olmasını arzu ederdik. Bizim arzumuz bundan sonra üniversite sanayi işbirliğinin, benden önceki bakan arkadaşımın dediği gibi, nikahlanması. Ben ‘bunu Katolik nikahına dönüştürmemiz lazım’ demiştim. Üniversite ile sanayi birbirlerinin ayrılmaz parçaları haline gelmeli” dedi. 

BÜYÜK ÖDÜL VİKO’NUN 

İSO’nun üçüncüsünü düzenlediği ‘İSO İnovasyon Ödülleri’ yarışmasında büyük ödül, Viko Elekrik ve Elektronik End. A.Ş.’nin  oldu. Yanışmada, Jüri Özel Ödülünü HAVELSAN, İş Sonuçları Ödülünü Elvan, Süreç Yönetimi Ödülünü Organik, Liderlik Ödülünü Halavet, Stratejik Planlama Ödülünü Brisa, İnsan Kaynağı Ödülünü Kartek, Bilgi Ödülünü de Dizayn firması aldı.

İSO Başkanı Erdal Bahçıvan, “Sürdürülebilir büyümenin, yıllık büyüme rakamlarından daha önemli olduğunu, yenilikçi ve sürekli bilgi, ürün ve hizmet yaratmanın öne geçtiği yeni bir küresel ekonomi dünyasındayız” dedi. Türkiye’yi lider bir ülke haline getirmek için benimsenmiş olan “üretim ve teknoloji üssü bir Türkiye inşa etmek” hedefini son derece anlamlı bulduklarını bildiren Bahçıvan, Türkiye’nin ekonomide büyük başarılara imza attığını, ancak potansiyelin daha büyük başarılara da imkan verdiğini dile getirdi.