Fotoğraf paylaşımında popüler olarak kullanılan sosyal ağ Instagram çıplak kadın fotoğraflarına karşı yasak kararından vazgeçmiyor. Dünyaca ünlü şarkıcı Rihanna'nın, Fransız Lui Magazine dergisine verdiği çıplak fotoğrafları Instagram üzerinden paylaşması Instagram'da olay olmuştu. Paylaşım sonrası ünlü şarkıcı Instagram tarafından uyarıldı. Sebep olarak da paylaşılan içeriklerin Instagram kurallarına aykırı olduğu belirtildi. Instagram, üstsüz fotoğrafları kaldırdığı için kimileri tarafından eleştirilmişti.


 
Artan eleştiriler sonrası Instagram’ın İcra Kurulu Başkanı Kevin Systrom BBC'ye yaptığı açıklamasında, sosyal ağın hem yetişkinler hem de ergenlik çağında bulunan kullanıcılar için güvenli bir platform haline getirmeyi amaçladıklarını belirtti. Instagram'ın kurallarının ünlü ya da ünsüz herkes için geçerli olduğunu belirten Kevin Systrom, “Kurallarımızın amacı Instagram’ı herkesin kullanabilmesini sağlamak.” dedi.
 
Öte yandan Bruce Willis ve Demi Moore’un kızı Scout Willis’in fotoğraflarından biri Instagram’dan kaldırıldı ve Wills bunu Twitter’da üstsüz fotoğraflarını paylaşarak protesto etti. Rihanna da Willis’e Instagram hesabını kapatarak destek verdi.
 
Eleştirilen Instagram'ın kullanım koşulları incelendiğinde ise “Şiddet içeren, çıplak, kısmen çıplak, pornografik ya da müstehcen fotoğraf paylaşamazsınız” ifadesi göze çarpıyor.
 
 
Uzmanlar Instagram’ın hızlı büyümesi ve oldukça popüler olması sebebiyle platformda paylaşılan fotoğrafların artık daha göz önünde olduğunu bu nedenle kuralları en katı şekilde uyguladığını belirtiyor.