Uzun bir süreden sonra nihayet resmi bir Instagram uygulaması Windows Phone işetim sistemine sahip cihazlar için çıkış yapacak. Microsoft'un mobil işletim sistemi Windows Phone akıcı ve stabil bir kullanım sunsa da en büyük eksikliği iOS ve Android ile karşılaştırıldığında çok daha yeni bir işletim sistemi olması. Bu dezavantajdan ötürü de iOS ve Android'de oldukça popüler olan ve dünya çapında milyonlarca kişi tarafından kullanılan mobil uygulamaların bir kısmı halen Windows Phone işletim sistemine uyarlanmamış durumda. Bu nedenle birçok tüketici yeni telefon tercihlerini yaparken kullanmaya alıştıkları uygulamaları bırakmamak için Windows Phone işletim sistemine sahip cihazlara yönelmemekte.
Fakat bu durum önümüzdeki süreçte yavaş yavaş değişecek gibi. Microsoft'un bir süre önce satın aldığı Nokia, Abu Dabi'de gerçekleştirilen Nokia World etkinliğinde yeni tableti Lumia 2520 ve yeni telefonu Lumia 1520'nin yanında resmi bir Instagram uygulamasının da Windows Phone için yolda olduğunu duyurdu. Instagram CEO'su Kevin Systrom da yaptığı açıklama ile bu bilgiyi doğruladı. Systrom amaçlarının Instagram'ı bu hizmeti kullanmak isteyen herkese ulaştırmak olduğunu ve önümüzdeki haftalarda resmi Instagram uygulamasının Windows Phone cihazlar için çıkacağını söylüyor.
Windows Phone için bir diğer sevindirici haber ise Instagram gibi Twitter'ın video paylaşım hizmeti Vine'nin de Windows Phone için resmi çıkış yapacak olması.