Instragram en başından beri cep odaklı bir uygulama olmuş olsa da yeni gelen özelliklerle birlikte bu durum yavaş yavaş değişmeye başlıyor. Instagram tarafından yapılan yeni duyuruya göre, bundan böyle sosyal ağ kullanıcıları HTML kodları aracılığıyla fotoğraflarını web siteleri üzerinde embed kodlarıyla yayınlayabilecekler.
Bilindiği üzere Instagram uygulamasının piyasaya ilk kez girdiği dönemlerde sadece Instagram uygulaması telefonları üzerinde yüklü olan kullanıcılar Instagram fotoğraflarını görüntüleyebiliyorlardı, sonraki zamanlarda gelen ortak profil özelliği sayesinde web sitesi aracılığıyla da fotoğraflarına ulaşabilen kullanıcılar artık embed kodları sayesinde fotoğraflarını internet üzerinde istedikleri web sayfalarında paylaşabilecekler. Gerçekten de Instagram tarafında yaşanan bu gelişim ve dönüşüm şaşırtıcı.
Instagram üzerinde yer alan bir fotoğraf veya video için embed kodunu almak isteyen kullanıcılar, öncelikle fotoğrafın veya videonun bulunduğu sayfa üzerinde sağ tarafta bulunan paylaş butonuna basmalılar, ardından karşılarına çıkan HTML formatındaki embed kodunu kopyaladıktan sonra istedikleri web sitesi üzerine yapıştırarak fotoğraflarını kolayca paylaşabilirler.
Embed yoluyla paylaşılan tüm fotoğrafların üzerinde fotoğrafı paylaşan kullanıcının kullanıcı adı görüntüleniyor. Böylece fotoğrafı görüntüleyen tüm kullanıcılar fotoğrafın sahibi hakkında fikir sahibi olabiliyor.
- Sayfanıza yerleştireceğiniz Instagram videosunu tarayıcınızda açın.

 
- Beğeni, yorum simgelerinin altındaki Yerleştirme simgesine tıklayın.
- Çıkan Embed (Yerleştirme) kodunu kopyalayıp blogunuza/web sitenize yapıştırın.