Sosyal medyada ücretsiz fotoğraf ve video paylaşma uygulaması olan Instagram, kullanıcıların Instagram mesajları için okundu bilgisini kapatmalarını sağlayacak bir özelliği test ediyor. Bu yeni özellikle, bir kullanıcının mesajını okumuş olsanız bile mesajın altında yer alan "görüldü" ibaresi görülmeyecek.

Instagram Başkanı Adam Mosseri, konuyla ilgili açıklamasında, "Geri bildirimlerinizi duyduk ve direkt mesajlarınızda (DM) okundu bilgisini kapatmanıza olanak tanıyan yeni bir özelliği test etmeye başladık. Yakında, insanlar başkalarının mesajlarını okuduklarını görmelerine ne zaman izin vereceklerini seçebilecekler." ifadelerini kullandı.

Mosseri, doğrudan mesajlar için güvenlik ve gizlilik menüsünün bir ekran görüntüsünü yayınladı.

Instagram'a yeni özellik: Görüldü bilgisi kapatılabilecek - 1

Bu menüye bir sohbetin içerisindeki kullanıcı profilinin adına dokunarak erişebilirsiniz. Kullanıcılar testin bir parçasıysa, "Etkinliğinizi kimler görebilir" bölümünün altında okundu bilgisini kapatmak için bir geçiş görecekler.

Diğer yandan Meta, şirketin bu özellikleri hangi kapasitede test ettiği ve tüm kullanıcılara ne zaman sunulacağı konusunda bilgi paylaşmadı.

Facebook ve Instagram için ücretli abonelik dönemi başladı

 

Instagram'da küresel çapta kesinti

 

'Instagram'da 21 saat vakit geçiriyoruz'

 

Facebook, Instagram ve WhatsApp'tan 14 mayıs hazırlığı

 

Instagram ve Facebook'ta ücretli mavi tik dönemi

 

Instagram'dan 'Sessiz Mod' özelliği