Birçok Instagram kullanıcısı, “kötüye kullanımı bildir” ya da “şikayet et” özelliklerinden faydalanmıştır. Bunun gibi çözümler Instagram gibi bir platformu daha güvenli hale getirebilir fakat halihazırda kısıtlı özelliklere sahip. Şirket, güncellemeler ile kötüye kullanımı bildir özelliklerini genişletti.

Instagram ırkçılık için yeni önlemler alıyor

Instagram bugün, saldırgan ve istenmeyen yorumlar/mesajlar da dahil olmak üzere, insanların hesaplarını kötüye kullanımdan korumalarına yardımcı olmayı amaçlayan bir dizi yeni özelliği kullanıma sunuyor. Şirket, kötüye kullanım amaçlı Direct Message (DM) isteklerini filtrelemek için araçlar sunuyor. Kullanıcıların, popüler olurken artan takipçi sayısı nedeniyle diğer kişilerin yorum yapmasını veya DM göndermesini sınırlandırabilecek. Ek olarak, platformda başkalarını taciz etmeye çalışanlar da bunu yapmamaları için ayrıntılı bir uyarı görecekler.

Limits arayüzü

Şirket, Instagram başkanı Adam Mosseri‘nin geçen ay Instagram topluluğuyla paylaştığı bir videoda atıfta bulunduğu yeni taciz önleme aracı Limits‘i test ettiğini doğruladı. Limits, bir hesaba planlı ve toplu şekilde yapılan tacizleri önleyebiliyor. Kullanıcılar bu toplu tacizleri engellemek için hesaplarını geçici olarak kilitleyebiliyor. Limits’in test edilmesindeki en büyük nedenlerden biri, birkaç İngiliz futbolcunun takımın yenilgisinden sonra öfkeli taraftarlar tarafından şiddetli bir şekilde taciz edildiği Euro 2020 finalinin sonrasına dayanıyor.

Bu tarz olaylardan sonra Instagram kullanıcılarının DM kutusuna çok fazla ırkçı mesaj geliyor. Limits özelliği, bu tarz yoğun saldırılarda sizinle kimlerin iletişim kurabileceğini belirlemenizi sağlıyor. Limits ile kısıtlanan hesaplar, belirli bir gün hatta hafta sayısı gibi seçtiğiniz bir süre boyunca yorum gönderemez veya DM istekleri gönderemez. Twitter, popüler kullanıcıları için benzer bir özellik planlıyordu, ancak henüz bunları uygulamaya koymadı.

Yorum uyarısı

Bu özellik ayrıca, kullanıcılar için zararlı olabilecek ancak Instagram kurallarına aykırı olmayan yorumları kolayca gizlenebilmesini sağlıyor. Kullanıcılar daha önce rahatsız edici yorumlar yaptığında Instagram uyarı gösteriyordu. Bu durumda ısrarcı oldukları zaman uyarılar giderek artıyordu fakat yeni özellik sayesinde ilk yorumda caydırıcı uyarılar gösterilecek. Uyarı, yorumun “ırkçı bir dil” veya kurallara aykırı başka içerikler içerebileceğini açıkça belirtecek.

Instagram’ın Limits özelliği halihazırda test aşamasındaydı, şimdi küresel olarak kullanılabilir hale

Robotlar tarlada çalışacak

 

geliyor.